Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Η Μουσική μας παράδοση» του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο

 

   
Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες,  νομού Αιτωλοακαρνανίας (Μεσολόγγι-Αγρίνιο), στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς 2018, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, ώρα 7:00 μ.μ., στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Αγρινίου.
   Η εκδήλωση είχε θέμα : «Η μουσική μας παράδοση».
   Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καταξιωμένος λαογράφος κος Παναγιώτης Μυλωνάς.

  
Πραγματοποιήθηκε επίσης απονομή τιμητικών πλακετών στους αθλητές του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», που διακρίθηκαν στους αγώνες Ποδηλασίας των SPECIAL OLYMPICS, στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2017, στο Ναύπλιο.
   Την εκδήλωση έκλεισε η λαογραφική ομάδα δημοτικών χορών των εκπαιδευομένων νέων του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», όπου οι νέοι μας χόρεψαν από καρδιάς παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων. Χορογραφία της όλης παρουσίασης των δημοτικών χορών εθελοντικά προσέφερε ο επί πολλών ετών έμπειρος γυμναστής της Γ.Ε.Α., κ. Μάκης Γουβέλης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.
Συνεργάτης ο Διευθυντής του Εργαστηρίου κ. Δημήτρης Χειμαριώτης. Υπεύθυνος ο γυμναστής του Εργαστηρίου κ. Μανώλης Περιβόλας.
   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας κα Χριστίνα Σταρακά, οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό, ο κ. Δημήτρης Σπύρου, Συνταγματάρχης –Διοικητής 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ο κ. Πάνος Τσιχριτζής, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Βαινάς , πολλοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου, οι οποίοι με την παρουσία τους στηρίζουν και ενδυναμώνουν την προσπάθειά μας στο δύσκολο έργο που επιτελεί το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», όλα αυτά τα χρόνια.
   Χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου απηύθυνε η Πρόεδρος κα Διονυσία Σαμαντά.

   Ευχαριστούμε θερμότατα όλους τους επίσημους προσκεκλημένους μας και τους φίλους συμπολίτες μας από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
   Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νίκο Καραγέωργο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, ο οποίος στηρίζει συνεργασίες που ενισχύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του θεάτρου στην πόλη μας, τους Χορηγούς Επικοινωνίας: την τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς επίσης και το ανθοπωλείο «ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ».
   Η όμορφη αυτή εκδήλωση προσέφερε στιγμές χαράς και ψυχικής ανάτασης στους πολίτες που επί σειρά ετών δείχνουν την αγάπη τους απέναντι στους εκπαιδευόμενους και το έργο μας.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Διοικητικό   Συμβούλιο
του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Μεσολόγγι - Αγρίνιο