Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Βασίλη Στράτου «Το ταξίδι της ζωής μου»


Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε) και οι εκδόσεις Aιτωλοακαρνανικός Τύπος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Βασίλη Στράτου: Το ταξίδι της ζωής μου.
Με την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του, ο συγγραφέας, επιχειρεί να καταθέσει τη δική του πρόταση για το μέλλον του Αστακού και ένα «εγχειρίδιο αυτοδιοικητικής-πολιτικής ορθοστασίας», όπως ήδη έχει χαρακτηριστεί.
Ταυτόχρονα, ο Βασίλης Στράτος, με τη μακρά του εμπειρία στα κοινά, αφήνει ως παρακαταθήκη το μεγάλο του όραμα, αυτό που ο ίδιος αγωνίστηκε για να υλοποιήσει, καταφέρνοντας σε πραγματικά δύσκολους καιρούς να πετύχει πολλά και να αναμορφώσει σε μεγάλο βαθμό την πόλη του Αστακού.
Μέσα από την αφήγηση των γεγονότων, μεταφέρει παραστατικά το κλίμα της εποχής και αποτυπώνει στιγμές, που δεν πρέπει να ξεχαστούν. Και, φυσικά, όσα καταγράφει στο ταξίδι της ζωής του, τα πιστοποιεί με το απαραίτητο αρχειακό υλικό, με φωτογραφίες και έγγραφα.

Η εκδήλωση, στην οποία το βιβλίο θα διανέμεται δωρεάν, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 11.30 π.μ., στη Στοά του Βιβλίου (Αίθουσα Λόγου και Τέχνης), στην οδό Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, στην Αθήνα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
• Αριστοτέλης Μιμμής, Επιτ. Δικηγόρος, πρ. Βουλευτής
• Νικόλαος Τέλωνας, πρ. Δήμαρχος Αμφιλοχίας - Αντινομάρχης, συγγραφέας
• Διονύσιος Μπερερής, πρ. Σχ. Σύμβουλος Π.Ε., συγγραφέας
Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης
Ο πατήρ Βασίλειος Πόπης, Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΙ.ΠΟ.Ε.