Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

"Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΗ"



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ  ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Με έκπληξη τον τελευταίο καιρό έπεσαν στην αντίληψη μας αναρτήσεις και δημοσιεύσεις από την πλευρά του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, για προσλήψεις είκοσι  (20) ατόμων -ανάρτηση μάλιστα επαναλαμβανόμενη τουλάχιστον τους τελευταίους τέσσερις (4) μήνες- και για προσλήψεις εποχιακών εργατών καθαριότητας κοιμητηρίων  τριών (3) ατόμων, και άλλων τριών (3) στην καθαριότητα  και πραγματικά νομίσαμε ότι θα ξαφνιαζόμασταν θετικά καθώς θέλαμε να πιστέψουμε ότι δεν θα ξέραμε τι να τους κάνουμε τόσους νέους συναδέλφους, και ότι στο τέλος θα  δεν θα είχαμε τι να τους κάνουμε. Η πραγματικότητα φυσικά ,την οποία δυστυχώς γνωρίζουμε καλά και την έχουμε επισημάνει επανειλημμένα αλλά και προσπαθούμε να αλλάξουμε, είναι πολύ  διαφορετική και πολύ πιο αρνητική. Ποια είναι αυτή;

·  Τα είκοσι (20 ) αυτά άτομα είναι άτομα για πέντε ημερομίσθια το μήνα τα οποία δυστυχώς και πάλι δεν αξιοποιούνται ορθά για το σκοπό τον οποίο προσλαμβάνονται.
·  Τα τρία (3) άτομα (εργάτες καθαριότητας)  στα κοιμητήρια είναι μόνο για δύο (2) μήνες. Μάλιστα εδώ υπάρχει και το οξύμωρο  ότι ανατέθηκε από το δήμο η καθαριότητα σε ιδιώτη.
·  Τα τρία (3) άτομα στην υπηρεσία καθαριότητας προσλήφθηκαν, στο κατά λάθος προφανώς μετά από τις πολλές διαμαρτυρίες μας,  χωρίς να προγραμματίζονται οι ανάγκες του Δήμου, για μία ακόμη φορά, όπως τώρα, που η πρόσληψη θα πραγματοποιηθεί, μετά την επέτειο της εξόδου.
·  Δυστυχώς είμαστε από τους λίγους δήμους που στην πανελλαδική ανακοίνωση για προσλήψεις 3Κ μέσω ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό σε ανταποδοτικούς τομείς δεν έχει συμμετοχή. Δικαιολογία; Δεν είχαμε λεφτά για προσλήψεις παρόλο που συνέχεια ακούμε ότι ξεχρεώθηκε ο Δήμος, παρόλο που ακόμη κι ο πιο μικρός Δήμος είχε λεφτά για πρόσληψη, και φυσικά να μην ξεχνάμε ,ενώ έχουμε λεφτά για να εγγυόμαστε για τα χρέη της ΔΕΥΑΜ ύψους 2,7 εκατομμυρίων στη ΔΕΗ. Για να πάρουμε όμως εργατοτεχνικό προσωπικό να βοηθήσουν τη γερασμένη υπηρεσία καθαριότητας δεν είχαμε. Ωραία η δικαιολογία από αυτές που λένε τα παιδάκια όταν τρώνε κρυφά το γλυκό από το ντουλάπι.
·  Ακόμη και προσλήψεις εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού για οκτώ (8) μήνες, σε ετήσια βάση, όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένως και θα έλυναν πολλά προβλήματα, ειδικά σε περιόδους αιχμής, δυστυχώς δεν γίνονται, με διάφορες, προφάσεις;
·  Ακόμη και στο πρόγραμμα για την κοινωφελή εργασία είμαστε από τους δήμους που συμμετέχουμε έσχατοι. Οπότε έρχεται η βοήθεια όταν είναι πλέον αργά κι όχι όταν πραγματικά τη χρειαζόμαστε
·  Επίσης είναι από τους δήμους όπου θα έχει πρόβλημα εντός ολίγου με την εφαρμογή της κινητικότητας στο δημόσιο, καθώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για να μπορέσει κάποιος να ζητήσει να έρθει στο δήμο μας. Αποτέλεσμα να μπορούν να φύγουν συνάδελφοι προς άλλους δήμους ή υπηρεσίες, αλλά να μην μπορούμε να δεχτούμε καινούργιους συναδέλφους.
·  Ο Προγραμματισμός για προσλήψεις μονίμων, εποχιακών, μεταταχθέντων, δυστυχώς μόνο ως ανέκδοτο ακούγονται στο δήμο μας.
·  Τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει από τις υπηρεσίες καθημερινότητας και ποιότητας ζωής πάνω από είκοσι (20) συνάδελφοι, την στιγμή που και αυτοί που υπήρχαν δεν επαρκούσαν. Γίνεται κατανοητό λοιπόν το μέγεθος του προβλήματος υποστελέχωσης των υπηρεσιών αυτών.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που δυστυχώς βιώνουμε καθημερινά στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Αν σταματήσει να ενδιαφέρει μόνο η εικόνα (βαρύγδουπες ανακοινώσεις για είκοσι (20) άτομα κ.λ.π.) και δοθεί βάση στην ουσία, ίσως τελικά να μπορεί κάτι να διορθωθεί. Εκτός και εάν η ουσία είναι η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών. Γιατί μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια η δημοτική αρχή δεν έχει δικαιολογία ή δεν έχει την βούληση γι΄ αυτό που βιώνουμε ή απλά δεν μπορεί. Καθώς έχουμε αναφέρει ξανά ότι όλες οι υπηρεσίες ,ουδεμίας εξαιρουμένης, λειτουργούν στα όριά τους, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Ακούει κανείς ή χαλάμε την εικόνα;
                                       Το Διοικητικό Συμβούλιο