Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή για το Δημοτικό συμβούλιο της 26-4-2018


1.            Η παραλία της Τουρλίδας βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ο δρόμος δεν είναι καθαρός μπροστά στην παραλία, υπάρχουν αντικείμενα, σκουπίδια, ο δημοτικός φωτισμός είναι λεηλατημένος και επίσης σύμφωνα με δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε έχει αποκολληθεί μέρος του τσιμέντου μπροστά(προς νότο) με αποτέλεσμα να απειλείται η υγεία των λουομένων που ήδη έχουν αρχίσει να επισκέπτονται την πλαζ μετά την τελευταία άνοδο της θερμοκρασίας.
Ποιες πρόκειται να είναι οι άμεσες ενέργειές σας για το θέμα είτε ως Δήμος είτε ως Λιμενικό Ταμείο.
Ποιος ο προγραμματισμός σας για όλες τις πλαζ του Δήμου;

2.            Τις τελευταίες ημέρες ενημερωθήκαμε από τον τύπο για προβλήματα σχετικά με το πόσιμο νερό στον Άγιο Ηλία. Θα θέλαμε μία ενημέρωση για το πρόβλημα και τις ενέργειές σας.

3.            Στον πρόσφατο κύκλο κινητικότητας που ανακοινώθηκε για το 2018 δεν υπάρχει πουθενά ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Το ίδιο συνέβη με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 3Κ στην οποία συμμετείχε η πλειοψηφία των Δήμων ζητώντας προσωπικό. Για ποιο λόγο δεν αιτηθήκατε προσωπικό και στη μία και στην άλλη περίπτωση;

4.            To πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» παρουσιάζει έλλειμμα ρευστότητας οικονομικών πόρων ενώ ήδη ολοκληρώθηκε και ο τέταρτος μήνας του τρέχοντος έτους. Στη δε ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, δεύτερη για την ακρίβεια,  δεν συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη φορά ο Δήμος μας και η Κοινωφελής Επιχείρηση.

Ενημερώστε μας για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό και πόσους μήνες παραμένει απλήρωτο το προσωπικό του εν λόγω προγράμματος.


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ι.Π. Μεσολογγίου
Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

Σπυρίδων Διαμαντόπουλος