Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"


Ξαφνική επίσκεψη του υπουργού Παιδείας στα ΤΕΙ

Στάση στο Μεσολόγγι-πηγαίνοντας προς Άρτα- και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ έκανε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Συνοδευόμενος από τον σύμβουλο για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθηγητή Παντελή Κυπριανό, τον Γ.Γ. του υπουργείου(και εν δυνάμει υποψήφιο δήμαρχο Μεσολογγίου) κ. Παπαγεωργίου και την βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Τριανταφύλλου, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και τα κτίρια του άλλοτε αυτόνομου και κραταιού ΤΕΙ της πόλης μας. Μετά την περιήγησή του, ο κ. Γαβρόγλου εντυπωσιασμένος εξέφρασε την απορία: «Πώς είναι δυνατόν να εγκαταλείφθηκαν και να ερημώνουν τέτοιες εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου».
Αυτό φωνάζουμε και εμείς τόσο καιρό κ. Υπουργέ. Πως είναι δυνατόν; Να όμως που είναι!!!

Όπως προέκυψε από την επίσκεψη, τον Δεκέμβριο θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο σχετικά με την επέκταση του Πανεπιστημίου Πατρών στην περιοχή, με την προσθήκη της Σχολής Γεωπονικών και Θαλάσσιων Επιστημών στην Αιτωλοακαρνανία. Οπότε με την ίδρυση της σχολής αυτής θα αξιοποιηθούν οι πολύ καλές υποδομές που υπάρχουν. Κάτι είναι κι αυτό. Αρκεί μόνο να πάρει «σάρκα και οστά» και να μην μείνει στα χαρτιά…
Υ.Γ. 1 : Καλή η γεωπονική σχολή, όμως με το τμήμα Λογιστικής τι γίνεται; Θα μεταφερθεί τελικά όπως προβλέπεται στο Μεσολόγγι; Δεν ακούσαμε τίποτα από κανένα.
Υ.Γ. 2 : Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου για την ξαφνική επίσκεψη του υπουργού, για την οποία δεν είχε ειδοποιηθεί. Από σπόντα το έμαθε και με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δικαίως αναρωτιέται: «Δεν ενημέρωσαν Δήμαρχο και Δημοτική αρχή!!! Γιατί άραγε; δεν έχουν χρόνο να συνομιλήσουν για λίγο με την Δημοτική αρχή ώστε να μεταφερθούν τα αιτήματα της πόλης;» 
***
Αδελφοποίηση με το Αγρίνιο
Πέρασε στα «ψιλά» σαν είδηση και δεν της δόθηκε σημασία. Στα εγκαίνια της αναπτυξιακής έκθεσης  ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου ότι Μεσολόγγι και Αγρίνιο στις προσεχείς Εορτές Εξόδου πρόκειται να αδελφοποιηθούν!!! «Πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι με κοινές δράσεις και συνεργασίες. Υπάρχουν περισσότερα που μας ενώνουν παρά που μας χωρίζουν. Το τεχνικό δίλημμα Μεσολογγίου-Αγρινίου έχει περάσει από καιρό. Οι δυο πόλεις θα αδελφοποιηθούν για τελειώσει πλέον και αυτό το παραμυθάκι». Αυτά είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Παπαναστασίου.
Οπότε όπως καταλαβαίνετε ανοίγει ένας νέος κύκλος στις  σχέσεις μας με την γείτονα πόλη.
Μένει βέβαια να δούμε πως θα λειτουργήσει στην πράξη η αδελφοποίηση. Θα προχωρήσουν άραγε οι δυο πόλεις μαζί συνεργαζόμενες κάνοντας πράξη την αδελφοποίηση ή θα μείνει στα χαρτιά; Οψόμεθα…