Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"



Εικόνα διάλυσης παρουσίασε προχθές την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιερής μας Πόλης. Αναβλήθηκαν δυο συνεδριάσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν. Μια ειδική για την έγκριση του απολογισμού και του ισολογισμού για το οικονομικό έτος 2016 και μια τακτική στην οποία περιλαμβάνονταν πληθώρα θεμάτων, μεταξύ των οποίων η ανακοίνωση του προγράμματος και η έγκριση διενέργειας των εκδηλώσεων για τις ‘‘Εορτές Εξόδου 2019’’. Ο λόγος της αναβολής ; Τι άλλο η έλλειψη απαρτίας!!!

Οι απουσίες από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρίως συμβούλων της αντιπολίτευσης, είναι ένα πρόβλημα που έχει επισημανθεί και στιγματισθεί εδώ και πολύ καιρό. Φαίνεται όμως ότι στο «χορό» μπήκαν και οι σύμβουλοι της δημοτικής πλειοψηφίας. Αποτέλεσμα η αναβολή των συνεδριάσεων. Μάλλον οι κ.κ. σύμβουλοι είναι πολύ απασχολημένοι και τρέχουν για σταυρούς – εκλογές γαρ -  οπότε παραμελούν την βασική υποχρέωσή τους που είναι η παρουσία τους στις συνεδριάσεις. Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε. Λέτε;
***
Έπεσαν οι πρώτες «κουμπουριές»! Ξεκίνησε η αντιπαράθεση μεταξύ των δυο βασικών διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου. Καραπάνος και Λύρος ακονίζουν τα ξίφη τους!!!
«Η δημοτική αρχή Καραπάνου ήδη αποτελεί παρελθόν για τον τόπο μας…  Ως πότε οι πολίτες θα εξαπατώνται με φιέστες και έργα πασαλείμματα τελευταίας στιγμής; Τακτικές παλιές και σάπιες...   Ο δήμος μας, με την ιστορική του βαρύτητα, πλήττεται βάναυσα από τυχόν πρακτικές εξαγορών, διασπάθισης δημοσίου χρήματος για μικροπολιτικά και προσωπικά συμφέροντα. Η κοινωνία είναι μικρή, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και μη νομίζουν μερικοί πως θα την ξεγελάσουν. Εκβιασμοί και πιέσεις θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Λύρος.
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κ. Λύρο! Με ξεπερασμένες νοοτροπίες του χθες και διχαστικές θέσεις του «Εσείς και Εμείς» προβάλλεται ως το νέο και ξεχωριστό για τα δημοτικά δρώμενα ..μόνο που ξέχασε να μας πει πάλι το πρόγραμμα  του!... Αφού δεν έχετε πρόγραμμα κ. Λύρο πως έχετε όραμα ;» ήταν η απάντηση Καραπάνου. 
Έτσι μπράβο παιδιά ν’ ανάψουνε λίγο τα αίματα γιατί πολύ χαλαρά πήγαινε ως τώρα το «πράγμα».
Όχι τίποτε άλλο, αποσύρθηκε κι ο Σταμάτης, οπότε σταμάτησαν τα στοιχήματα και οι προβλέψεις για το αν μένει ή φεύγει και το προεκλογικό κλίμα «πάγωσε». Κάτι πρέπει να γίνει για να ξαναζεσταθούμε. Γιατί αν περιμένουμε από την κεντροαριστερά να κατεβάσει υποψήφιο δήμαρχο για να ζεστάνει το κλίμα, τότε «καλά κρασιά» που λέει κι ο λαός…