Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΤΕΙ Μεσολογγίου: Μπροστά σε εξελίξεις, με απόντα το δήμο;


Μετά από τη δεύτερη συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, ο κ. Γιαβρόγλου δήλωσε:

«Η υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών σχολών στο Αγρίνιο και του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, έχει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, που πρέπει να αποκαλυφθούν. Ωστόσο τώρα προέχει η υπεράσπιση των δύο αυτών σπουδαίων «κυττάρων» για την τοπική κοινωνία και οικονομία.
            Υποστήριξε δε, «πως όπως είναι σήμερα τα πράγματα και λειτουργούν οι σχολές στον νομό μας, δεν υπάρχει μέλλον».  Πρότεινε δε:
Να ΙΔΡΥΘΕΙ στον Νομό ΕΝΑ Τ.Ε.Ι. με «δέσμη» σχολών (στην προοπτική «ανωτατοποίησης» ορισμένων από αυτές) καθώς και ΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με αντικείμενο την ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ». 
Έτσι, ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, την οποία συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών και ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, με κύριο θέμα την «Επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας».
Στα του οίκου μας, η μακαριότητα κυριαρχεί, εκτός και αν συμβαίνει κάτι που δεν το γνωρίζουμε εμείς οι εκτός της «Δημοτικής Βαστίλης».
Όμως αν αυτή είναι σήμερα η θέση του Υπουργείου και της κυβέρνησης, εκτιμώ πως αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας αρχικής προσέγγισης – διεκδίκησης από την πλευρά μας.
Πως όμως θα γίνει πράξη αυτό, όταν σε τοπικό επίπεδο δεν υφίσταται καμία σοβαρή συζήτηση και επεξεργασία ρεαλιστικών προσεγγίσεων και προτάσεων στο ζήτημα αυτό;
 Επομένως και ουδεμία ουσιαστική παρέμβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων. 
Θεωρώ, πως ήρθε η ώρα των συλλογικών πρωτοβουλιών και στο θέμα αυτό…

Μεσολόγγι 9 Ιουνίου 2017

Κατσούλης Παναγιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος

Πρώην Δήμαρχος


Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου