Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Δήλωση του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για αυτόνομο ΤΕΙ   Σε δήλωσή του μετά τη δημοσιοποίηση δηλώσεων οι οποίες φέρονται να έγιναν εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και αφορούν τον επανασχεδιασμό της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σε δήλωσή του σημειώνει:

«Η απώλεια της αυτονομίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» από τον τότε υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, αποτέλεσε ένα ισχυρό πλήγμα όχι μόνο για την τοπική κοινωνία αλλά την ίδια την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς υποβαθμίστηκε ένα κορυφαίο τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας.
   Η ανακίνηση του θέματος υπήρξε προεκλογική μας δέσμευση και πάνω σ αυτό τον άξονα δράσης, το 2015 ξεκίνησε και πάλι ένας νέος κύκλος διεκδικήσεων και επαφών σε συνεννόηση και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
   Το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, παραδόθηκε στον τότε Υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα κατά την επίσκεψή του στο Μεσολόγγι, Υπόμνημα θέσεων και προτάσεων για την αναβάθμιση του Τεχνολογικού Ιδρύματος, την επιστροφή σχολών και φυσικά την αυτονομία του. Το ίδιο ζήτημα τέθηκε επανειλημμένα σε κάθε κυβερνητικό στέλεχος, κατά τη διάρκεια συναντήσεων είτε στο Μεσολόγγι είτε στην Αθήνα.
   Πρόσφατα δε (τον Φεβρουάριο του 2017) παραδόθηκε νέο Υπόμνημα θέσεων και προτάσεων στον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, όπου για μια ακόμη φορά διατυπώθηκε με σαφήνεια και ακρίβεια η θέση μας: Διεκδικούμε αυτόνομο ΤΕΙ Μεσολογγίου, χωρίς «παραλλαγές» ή «πλάγιες» χωροθετήσεις.

   Κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση για την υποστήριξη του δίκαιου αιτήματός μας, είναι ασφαλώς καλοδεχούμενη».