Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Συνεδρίασε η Διαπαραταξιακή επιτροπή για τις οφειλές της ΔΕΥΑΜ προς τη ΔΕΗ Α.Ε.




 Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, την οποία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, αναφορικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΜ προς τη ΔΕΗ Α.Ε.


Στην σύσκεψη, μετά από συζήτηση και κατάθεση προτάσεων, αποφασίσθηκε από το Δήμαρχο Ν. Καραπάνο και τους επικεφαλής των συνδυασμών – δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν Κων/νο Αντωνίου, Θεόδωρο Μαργαρίτη και Δ. Μακρή:

1) Να ζητηθεί άμεση συνάντηση με τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη και Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

2) Να ζητηθεί η διαγραφή του χρέους προς τη ΔΕΗ στο μέρος των τόκων και του ανατοκισμού, με ταυτόχρονη ρύθμιση καταβολής του κεφαλαίου σε αριθμό δόσεων που θα είναι εφικτό ν’ ανταπεξέλθει η ΔΕΥΑΜ.

3) Να ζητηθεί η κατάργηση ή μείωση του ΦΠΑ 24% ώστε ν’ αποδίδεται από την εξοικονόμηση αποκλειστικά στη ΔΕΗ

4) Να απαιτηθεί άμεσα από τις Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. η απόδοση των οφειλών της.

5) Να γίνει ένταξη των οφειλών στο πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων.

6)Να χρηματοδοτηθούν οι υποβληθείσες προτάσεις για έργα εξοικονόμησης ενέργειας από διαρροές δικτύων.

7) Να ζητηθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση για λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης οφειλών προς τη ΔΕΥΑΜ μέσω Δ.Ο.Υ. 

   Ο Δήμος Ιερής Πόλης δεν δέχεται καμία «απειλή» για διακοπή ηλεκτροδότησης από τον πάροχο, πριν την συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων.
   Στην  συνεδρίαση επίσης παρευρέθηκαν η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, ο αντιδήμαρχος Γ. Καραπαπάς, ο πρόεδρος Γ. Κοντογιάννης και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι, οι πρόεδροι των εργαζομένων του Δήμου Β. Μπαρμπετάκης και της ΔΕΥΑΜ M. Κατσώτα, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ν. Σολδάτος και ο νομικός σύμβουλος Σπ. Χουλιάρας.