Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Συνεπέστατη η ΔΕΥΑΜ στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. - Επιστολή του Δημάρχου Ν. Καραπάνου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τους βουλευτές της Αιτωλ/νίας




   Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη και τους βουλευτές της Αιτωλ/νίας, η οποία κοινοποιείται ταυτόχρονα προς τις διοικήσεις  Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και ΔΕΔΔΗΕ, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρεται στο ζήτημα των οικονομικών υποχρεώσεων της ΔΕΥΑΜ προς τη ΔΕΗ επισημαίνοντας ότι:
«…η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσολογγίου τηρώντας με συνέπεια τα συμφωνηθέντα από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους έως σήμερα, κατέβαλε στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού  συνολικά 450.000 ευρώ, ποσό κατά πολύ περισσότερο από τους αναλογούντες τρέχοντες μηνιαίους λογαριασμούς. Αυτό κατέστη δυνατό μετά από υπερπροσπάθεια, με περιστολή άλλων επενδυτικών αναγκών ή συντηρήσεων δικτύων και παρόλη την μη ανταπόκριση δημόσιων φορέων  στις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΥΑΜ.
Ωστόσο, παρόλη την προσπάθεια, τη συνέπεια και την διάθεση συνεργασίας που επιδείχθηκε εκ μέρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσολογγίου, ειδοποιηθήκαμε για διακοπές στην ηλεκτροδότηση αντλιοστασίων ύδρευσης, γεωτρήσεων και μονάδων επεξεργασίας λυμάτων, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και ασφαλώς το ευαίσθητο περιβάλλον και οικοσύστημα της περιοχής».
   Καταλήγοντας στην επιστολή του ο Νίκος Καραπάνος σημειώνει επίσης πως η Δημοτική Επιχείρηση τηρεί ρητά τη δέσμευσή της για τους τρέχοντες λογαριασμούς, ενώ βρίσκεται σε αναμονή νομοθετικών πρωτοβουλιών από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως άλλωστε έχει ήδη συζητηθεί στο πλαίσιο επίσκεψης που έχει πραγματοποιηθεί και είχε ως αντικείμενο συζήτησης θέματα αποπληρωμής προς τη ΔΕΗ.
   Κατόπιν όλων των παραπάνω αναμένονται από τους αποδέκτες της επιστολής του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πρωτοβουλίες και ενέργειες, προκειμένου να ανακοπούν οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικής ενέργειας.