Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Επίσημη συνεργασία του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών – Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με ρευματικά νοσήματα
Με την πολύτιμη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπώλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Κοσμά, ανακοινώθηκε την Τετάρτη 11/10/2017 από το χώρο της πινακοθήκης του Δήμου και την Πρόεδρο της  Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών – Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με ρευματικά νοσήματα Φ. Ασημακοπούλου, η επίσημη συνεργασία του Φορέα με το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, για την προώθηση της ιαματικής λειτουργίας και των ευεργετικών ιδιοτήτων του Ιαματικού Πηλού Αγίας Τριάδας.

Η συνεργασία, ανοίγει το δρόμο σε νέες προοπτικές ανάδειξης του Δήμου, καθώς όπως τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, δικαιώνει τις προσπάθειες και επιλογές του Δήμου για την ουσιαστική και πλέον ενδεδειγμένη αξιοποίηση του φυσικού πόρου. Οι προσπάθειες αυτές, κρίθηκαν απόλυτα επιτυχείς, καθώς την 17η Ιουλίου 2017, δημοσιεύθηκε το σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (2459/17-7-2017) όπου οι ιαματικές ιδιότητες του Πηλού Αγίας Τριάδας, ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχυαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις του νευρικού συστήματος.
Κατά συνέπεια, αποτελούν τρόπο εναλλακτικής θεραπείας με μοναδικά μάλιστα χαρακτηριστικά.
Πέρα ωστόσο από την ιαματική λειτουργία του, ο Ιαματικός Πηλός της Αγίας Τριάδας αποτελεί ένα ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο μπορεί να ανοίξει νέες αναπτυξιακές οδούς τόσο στην Ιερή Πόλη όσο και στο Δήμο ευρύτερα.
Ο Νίκος Καραπάνος καλωσόρισε την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά για την αμέριστη συμπαράσταση και το Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως για την  συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και το Ανοιχτό Κέντρο Αγωγής και Προαγωγής Υγείας του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για τις ενέργειες, δράσεις και πρωτοβουλίες προώθησης του Ιαματικού Τουρισμού.
Στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε, παρεμβάσεις επίσης έγιναν από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Αναστάσιο Σκαρμούτσο καθώς επίσης τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Ανοιχτού Κέντρου κ. Γεράσιμο Ρεπάσο. Παρευρέθηκαν επίσης, οι επικεφαλής των εθελοντικών δομών του Δήμου Ιωάννης Σταύρου και Μάκης Κουτσαγγέλης, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματιών και φορέων.