Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών στην Αιτωλοακαρνανία



Οι δράστες μετέφεραν με αυτοκίνητο περισσότερα από εικοσιένα κιλά κάνναβης


Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.


Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην Ιόνια Οδό, στο ύψος του Αγγελοκάστρου, στο πλαίσιο συνεχών ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, επιχείρησαν να ελέγξουν αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο δράστες.

Οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν, ενώ κατά την καταδίωξη που ακολούθησε απέρριψαν σε αγροτεμάχιο δύο μεγάλους μαύρους σάκους, που περιείχαν είκοσι αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (21) κιλών και (408) γραμμαρίων, που κατασχέθηκαν.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα των δραστών σε αγροτική οδό στο Αγγελόκαστρο και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι οι δράστες είχαν προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες, λίγες ώρες πριν την σύλληψή τους, στην Ηγουμενίτσα, από υπήκοο Αλβανίας με σκοπό να τις μεταφέρουν στην Αθήνα.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσαν κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της εγκληματικής ενέργειας.