Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Ανοιχτό κάλεσμα σε παρέμβαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Μεσολόγγι



Την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου και ώρα 11:00πμ, συγκεντρωνόμαστε στο κτήριο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία) για να προχωρήσουμε σε παρέμβαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Μεσολόγγι, δηλαδή την υπηρεσία που υπέγραψε την αδειοδότηση των εργοστασίων βιορευστών στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.


Συγκεκριμένα:
Παρ' όλες τις υποσχέσεις των υπευθύνων, παρ' όλη την αποκάλυψη της σκευωρίας και το ξεσκέπασμα των παρανομιών, μέχρι ώρας δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό.
Πριν ένα περίπου μήνα απευθυνθήκαμε στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Νίκο Παπαθεοδώρου, για το θέμα των εργοστασίων βιορευστών (δείτε εδώ: https://goo.gl/V6MqSj).
Του προσκομίσαμε όλα τα στοιχεία, του υποδείξαμε τις παρανομίες, του επισημάναμε την καταστροφική επίδραση των εργοστασίων, φτάσαμε στο σημείο να του υποδείξουμε ακόμη και τον νόμο που τον εξουσιοδοτεί ώστε να σταματήσει προσωρινά τις εργασίες. Μας υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει το θέμα και θα μας ενημερώσει, αλλά, φυσικά, ακόμα περιμένουμε απάντηση του.
Τα ίδια ακούσαμε και από την αιρετή περιφέρεια, μέσω του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Μπαλαμπάνη, (δείτε εδώ: https://goo.gl/AbFC7U), ο οποίος μας ενημέρωσε ότι μαζί με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης, θα ζητήσουν τη γνωμοδότηση των τεχνικών υπηρεσιών και εάν βρεθεί έστω και μία παρανομία, θα σταματήσουν προσωρινά το έργο· τις ίδιες τεχνικές υπηρεσίες που υπέγραψαν αρχικά (υπό την καθοδήγηση του πρώην συντονιστή Διονύση Παναγιωτόπουλου) τις παράνομες μελέτες.
Ο δε περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έχοντας αφήσει εξ αρχής το θέμα να περάσει στην αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης, και πάρα τις ενημερώσεις μας, δεν έχει μπει στον κόπο να ασχοληθεί με αυτό.
Βρισκόμαστε πλέον του ενός μήνα μετά και από λόγια έχουμε χορτάσει, ενώ από πράξεις βρισκόμαστε ακόμα στο μηδέν.
Για τον λόγο αυτό, καλούμε σε παρέμβαση την Πέμπτη 12/10 στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Μεσολόγγι.
Σκοπός είναι να πιέσουμε τους υπεύθυνους να κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους και να σταματήσουν μια παράνομη διαδικασία που μόνο καταστροφή μπορεί να φέρει στον τόπο μας: να σταματήσουν εδώ και τώρα τα εργοστάσια βιορευστών!
Όλοι ενωμένοι απέναντι στην καταστροφή του τόπου μας. Η υγεία μας είναι αδιαπραγμάτευτη! Να είστε εκεί!
Μία Συνολική Άποψη για το Ζήτημα των Εργοστασίων Βιορευστών: https://goo.gl/Vn4J4j


Πρωτοβουλία Πολιτών Λιμνοθάλλαζα