Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

   

     Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, στο χώρο του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου.
   Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και μηχανημάτων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, υπήρξε άμεση με αποτέλεσμα να μην πάρει διαστάσεις και κυρίως να περιορισθεί εντός του χώρου. Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου, συνέδραμαν επίσης δυνάμεις από την Ναύπακτο και το Αγρίνιο.

Αυτή την ώρα γίνεται επιχωμάτωση από μηχανήματα του Δήμου, καθώς είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της πυρκαγιάς. Οι καιρικές συνθήκες μέχρι στιγμής ευνοούν το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων από τυχόν μεταβολή τους παραμένει. Για το λόγο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ενίσχυση του εξοπλισμού του Δήμου με νέα μηχανήματα που πραγματοποιούν συνεχώς επιχωματώσεις.
   Στο σημείο έσπευσαν από χθες βράδυ ο υπογράφων, οι αντιδήμαρχοι Σ. Καρβέλης, Παν. Σταράμος, Γ. Παπαδόπουλος, και Ανδρέας Κότσαλος, οι πρόεδροι της ΔΕΥΑΜ Γ. Κοντογιάννης και Κοινωφελούς Αν. Σκαρμούτσος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Θωμά Ιωάννης Πασπαλιάρης,  καθώς επίσης οι επικεφαλής και εργαζόμενοι των υπηρεσιών του Δήμου.
Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ της 4ης ΓΕΝ Αιτωλ/νίας


                                                        Λάμπρος Σταθόπουλος