Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση εργασίας του αντιπεριφερειάρχη Ν. Μπαλαμπάνη για τον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με δημοτικούς παράγοντες, προκειμένου να ενημερωθεί  για την κατάσταση του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, κυρίως έπειτα από την  πρόσφατη πυρκαγιά (7/10/17) που ξέσπασε στο χώρο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2017, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Δήμου, η πυρκαγιά ξεκίνησε από χαμηλό σημείο του υφισταμένου πληρωμένου κυττάρου και είχε πορεία προς τα πάνω.  Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με την συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου και των Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  Τα πορίσματα των αιτιών της πυρκαγιάς αναμένονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος επίσης ενημερώθηκε για τις δύο εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Δηλαδή, για την αποκατάσταση του πρώτου και δεύτερου κύτταρου μαζί με τις παράπλευρες εργασίες, όπως επίσης την κατασκευή του τρίτου και τέταρτου κυττάρου.
Ο κ. Μπαλαμπάνης  επισήμανε στους εκπροσώπους του Δήμου ότι απαιτείται να ολοκληρωθούν άμεσα και σωστά οι προαναφερόμενες εργολαβίες, ώστε ο ΧΥΤΑ να λειτουργεί κανονικά και να μην υπάρχουν προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής του  Δήμου Μεσολογγίου για την προστασία της διαβίωσης των πολιτών και των ευαίσθητων οικοσυστημάτων.

 Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης από το Δήμο  Ι.Π. Μεσολογγίου ο Πρόεδρος  του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου Λάμπρος Σταθόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νικόλαος Σολδάτος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθανάσιος Βάσσης και από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η Προϊσταμένη  της Δ/νσης  Ελένη Σπυράκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας  Βασιλική Γαλούνη.