Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Στο μέγαρο μουσικής στην Θεσσαλονίκη έδωσε παράσταση ο Μουσικός Όμιλος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» στα πλαίσια του 8ου διεθνούς φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017.
Ο Μ.Ο.Μ. «Ιωσήφ Ρωγών» απέσπασε τις καλύτερες κριτικές ανάμεσα σε πολλές και αξιόλογες φιλαρμονικές. Με σολίστ την υψίφωνο Τριανταφύλλου Γεωργία η φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης μας παρουσίασε ένα εικοσάλεπτο πρόγραμμα από το ρεπερτόριο του Μάνου Χατζιδάκι.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού και υπήρχαν συμμετοχές και από το εξωτερικό όπως η Κύπρος, Αίγυπτος,  Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν κ.α. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 55 μουσικά τμήματα και παρουσιαστήκαν στην σκηνή του μεγάρου 2700 μουσικοί.

Νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο Μ.Ο.Μ. «Ιωσήφ Ρωγών»  συμμετείχε στην παρέλαση των φιλαρμονικών  για την έναρξη του Φεστιβάλ και διέσχισε την πλατεία Αριστοτέλους από το ύψος της Εγνατίας  και όλη την παραλιακή επί της λεωφόρου Νίκης μέχρι τον Λευκό Πύργο εκεί που έκαναν σύμπραξη με την φιλαρμονική της Κέρκυρας «Αυλιώτες»  παίζοντας ένα κοινό εμβατήριο υπό την διεύθυνση του Κερκυραίου Αρχιμουσικού Σπύρου Κασταμονίτη.