Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Η Ε.Ο.Ε.Δ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ




Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης -Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου κάλυψε υγειονομικά και διασωστικά το τριήμερο 3-5/11/2017 στον Εμπεσό Βάλτου, το 3ο σκέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς,που διοργάνωσε η Αερολέσχη Αγρινίου με συμμετοχή Ελλήνων και Ξένων Αθλητών. Ο αγώνας προσμετρούσε στην αξιολόγηση των σωματείων, αποτελούσε το τρίτο σκέλος του πρωταθλήματος  για  το  2017  και ήταν μερικό κριτήριο  για  την  συγκρότηση  της  Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας, το έτος 2018, σε σχετικές υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα οι αγώνες ήταν Αγώνες Αποστάσεων Greek PG Championship, Empesos XC Open 2017,FAI CAT 2.

Συναγερμός σήμανε όμως στο κλιμάκιο της Ε.Ο.Ε.Δ την τελευταία μέρα των αγώνων όταν χειριστής από αστοχία έχασε τον έλεγχο του αλεξιπτώτου ,με αποτέλεσμα να καταπέσει στο όρος Χελώνα κοντά στο χωριό  Σκουληκαριά Άρτας.Αμέσως οι Διασώστες που για λόγους ασφάλειας των χειριστών βρίσκονταν προς τα εκεί μαζί με ανθρώπους της διοργάνωσης έτρεξαν και περίπου μετά από 2 ώρες βρήκαν τον χειριστή σε δύσβατο σημείο στο όρος χελώνα ,και το ευχάριστω να είναι πολύ καλά στην υγεία του.

««Το τριήμερο αυτό παρακολουθήσαμε και καλύψαμε Υγειονομικά και Διασωστικά  ένα από τα πιο ωραία και ασφαλή αεραθλήματα σε μιας σπάνιας ομορφιάς περιοχή.Η Ε.Ο.Ε.Δ έχει δείξει και τώρα αλλά και κατά το παρελθόν,ότι μπορεί να στηρίζει και να καλύπτει  μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.Είχαμε ένα συμβάν με πτώση Αεραθλητή στην όποια η Ε.Ο.Ε.Δ επενέβη άμεσα για τον εντοπισμό και την περισυλλογή του. Ευχαριστώ θερμά την Αερολέσχη Αγρινίου τα μελή αυτής ,τον πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Εμπεσού,και τους κάτοικους για την άψογη φιλοξενία τους. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο στους Αεραθλητές που ζήσαμε μαζί αυτή τους την προσπάθεια»»,αυτά δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ  Διονύσης Τσιρόγλου!