Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"


Διαχειριστικός έλεγχος στον Δήμο


Την διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου του Δήμου Μεσολογγίου και των νομικών του προσώπων ζητούν με αίτημά τους που έγινε τον Οκτώβριο(12/10/2017) προς το υπουργείο Εσωτερικών οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Κατσούλης.
Το υπουργείο διαβίβασε το σχετικό αίτημα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σημειώνοντας παράλληλα ότι εκκρεμεί ανάλογο αίτημα του Δημάρχου από τον Μάρτιο του 2015  για διαχειριστικό έλεγχο στα νομικά πρόσωπα του Δήμου και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο, στο Κατράκειο Ίδρυμα και στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.  
Βέβαια τα δυο αιτήματα δεν είναι ίδια, αφού διαφέρουν και στο χρονικό διάστημα για οποίο αιτούνται τον έλεγχο αλλά και στην έκταση που πρέπει να διενεργηθεί. Το αίτημα του Δημάρχου αναφέρεται σε συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα του Δήμου, ενώ το αίτημα των κ.κ. Παπαδόπουλου-Κατσούλη στο σύνολο του Δήμου και των νομικών του προσώπων.
Το ζητούμενο βέβαια είναι πότε θα διενεργηθεί ο έλεγχος αυτός αφού στις περισσότερες  περιπτώσεις η καθυστέρηση είναι μεγάλη. Έτσι λοιπόν όταν υπάρχει πρόβλημα το πληροφορούμαστε πολύ αργά και το αποτέλεσμα είναι άνευ αξίας. Παράλληλα δε μένουν ατιμώρητοι και οι υπεύθυνοι, αν υπάρχουν…
***
Σκοτούρες, προβλήματα και απροσεξίες…
Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης την ώρα που οι μαθητές τελείωσαν τα μαθήματά τους και αποχωρούσαν από το σχολείο, Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα από τα προβεβλημένα στελέχη της  Δημοτικής Αρχής, πέρασε με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου(οδός Χρ. Καψάλη) προκαλώντας με την διέλευσή του αναστάτωση και φόβο στους μαθητές που έβγαιναν  από το σχολείο. Ο ίδιος μάλλον δεν αντιλήφθηκε τίποτε αφού όπως μας επεσήμαναν αυτόπτες μάρτυρες βρισκόταν στο «δικό του κόσμο».
Δεν γνωρίζουμε αν ο συγκεκριμένος αιρετός αντιμετωπίζει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα και σκοτούρες λόγω των ευθυνών και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την θέση του ή αν απλά ήταν μια κακιά στιγμή. Όλοι μας λίγο πολύ αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Όταν όμως οδηγούμε πρέπει να τα «βάζουμε στην άκρη». Ιδιαίτερα όταν κινούμαστε κοντά σε χώρους όπως είναι τα σχολεία όπου απαιτείται μεγάλη προσοχή. Ένα λάθος ή μια απροσεξία μπορεί να έχουν πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα.

Όταν μάλιστα είσαι και δημόσιο πρόσωπο δεν φτάνει μόνο να προσέχεις, πρέπει να δίνεις και το καλό παράδειγμα και όχι να προκαλείς με την συμπεριφορά σου ή την αδιαφορία σου…