Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ενημερωτική εκδήλωση από το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία


   Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου η ενημερωτική εκδήλωση του Γραφείου  Ενημέρωσης και Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία, που είχε ως θέμα «Κινητική Αναπηρία και Προσβασιμότητα».

   Για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την δημιουργία συνθηκών και υποδομών εξυπηρέτησης πολιτών σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους αλλά και τις δυνατότητες προ προσφέρει η ίδια η πόλη του Μεσολογγίου στα άτομα με κινητικές αναπηρίες, μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  - Οργανωτικός Γραμματέας ΕΣΑμεΑ Αντώνιος Χαροκόπος καθώς επίσης ο κ. Ανδρέας Μπαρδάκης μέλος της ομάδας «Συνήγοροι των ΑΜΕΑ».
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος,  η Εντεταλμένη Σύμβουλος των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ευαγγελία Τσέλιου, ο υπεύθυνος υποστήριξης του Γραφείου Ιωάννης Σταύρου και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Γεράσιμος Ρεπάσος.
   Κατά την ομιλία του, ο Νίκος Καραπάνος σημείωσε πως ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, μετά την πρωτοβουλία ίδρυσης του Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία έχει συντάξει προγραμματισμό δράσεων για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας των πολιτών με κινητικές αναπηρίες. Για το λόγο αυτό, έχει εντάξει σχετικό κονδύλι στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2018. Όπως είπε, «…Με προσεκτικό σχεδιασμό, τεκμηρίωση και διάθεση ουσιαστικής παρέμβασης, κινητοποιεί κοινωνικές δυνάμεις για θέματα ανθρώπινα και ευαίσθητα που αφορούν μέλη της τοπικής μας κοινωνίας. Οι συνάνθρωποί μας με Κινητικές Αναπηρίες, έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα αλλά και τα ίδια όνειρα. Είναι υποχρέωση όλων μας να τα υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο. Όχι με θεωρητικές προσεγγίσεις και ευχολόγια, αλλά με πράξεις ουσίας και περιεχομένου… επιδίωξή μας είναι η ευαισθητοποίηση όλων στην προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Ο στόχος αυτός μπορεί να υλοποιηθεί μέσω ενημερωτικών εκδηλώσεων αλλά και υλοποίησης δράσεων».

   Ο δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, κλείνοντας την παρέμβασή του ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιωάννη Σταύρου για την εθελοντική συνεισφορά του στην δημιουργία και λειτουργία του Γραφείου, καθώς επίσης όλους όσους συνέδραμαν την προσπάθεια.   

   Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Αναστάσιος Σκαρμούτσος, η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σοφία Λαναρά, εκπρόσωπος της Δ/νσης Αστυνομίας Αιτωλίας, ο υπ/της του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Παν. Παπαδόπουλος και ο ιδρυτής της «Διεξόδου» Νικόλαος Κορδόσης.