Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκαν οι ημερίδες για υγιεινό και καθαρό νερό ανθρώπινης κατανάλωσης – Δημόσιο Αγαθό



Ολοκληρώθηκαν οι δύο ημερίδες με θέμα «Υγιεινό και καθαρό νερό ανθρώπινης κατανάλωσης – Δημόσιο Αγαθό» στις Π.Ε. Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 19 & 20 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

 Στις ημερίδες συμμετείχαν αξιόλογοι επιστήμονες και εξειδικευμένο προσωπικό που ασχολούνται με την ασφάλεια του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, όπως υπάλληλοι των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Π.Ε. της ΠΔΕ, το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, προσωπικό της ΔΕΥΑΠ, χημικοί, πολιτικοί μηχανικοί,  περιβαλλοντολόγοι κ.ά.
Στην ημερίδα της Πάτρας παρευρέθηκαν ο αιδεσιμολογιότατος πατήρ Νικόλαος Σκιαδαρέσης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και Βοηθός Περιφερειάρχη κ. Αντώνιος Χαροκόπος, ο περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τρύφων Φωτόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, εκπρόσωπος του Δήμου Αιγιαλείας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των Δήμων της Π.Ε.Αχαΐας.
 Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η Βασιλική Καραούλη, Προϊσταμένη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ο Γεώργιος Βαγενάς, χημικός, αναπλ. προϊστάμενος του τμήματος εργαστηριακών ελέγχων της Χημικής Υπηρεσίας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, ο  Μιχαήλ Λεοτσινίδης, καθηγητής και Δ/ντής του Εργαστηρίου Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο  Νικόλαος Μπαραμπάτης, ιατρός πνευμονολόγος, ο Σπυρίδων Πανταζής, Επόπτης Δημόσιας Υγείας και ο  Παναγιώτης Αναστασόπουλος, Επόπτης Δημόσιας Υγείας.
Την ημερίδα συντόνιζε ο  Θεόδωρος Λάμπος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας. 
Στην ημερίδα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας χαιρετισμό ως εκπρόσωπος της ΠΔΕ απηύθυνε η  Χριστίνα Σταρακά, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτ/νίας. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των ΔΕΥΑ της περιφερειακής ενότητας, καθώς και εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου. Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η Βασιλική Καραούλη, Προϊσταμένη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ο Γεώργιος Βαγενάς, χημικός, προϊστάμενος εργαστηριακών ελέγχων της Χημικής Υπηρεσίας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Κωστάκης, εκπρόσωπος της ΔΕΥΑ Αγρινίου, η Μαρία Κατσώνη, εκπρόσωπος της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, η  Ευτυχία Διβάρη, Επόπτρια Δημόσιας Υγείας και η Μαρία Στεργιαλή, Τεχνολόγος Τροφίμων.
Την ημερίδα συντόνιζε ο  Νικόλαος Φατούρος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.