Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"


Χαμηλή δημοτικότητα

Στο 60% ανέρχεται το ποσοστό των δημοτών που έχουν αρνητική γνώμη για τον Δήμαρχο Μεσολογγίου. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει από την δημοσκόπηση που διενήργησε η γνωστή εταιρία ΚΑΠΑ Research στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για λογαριασμό του The Best.gr κατά το χρονικό διάστημα από 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου.
Μόλις το 21% των δημοτών έχουν θετική γνώμη για τον Δήμαρχο ενώ το 19% δηλώνει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Το ποσοστό των θετικών γνωμών είναι περίπου το ίδιο με αυτό που είχε πάρει ο κ. Καραπάνος στις Δημοτικές εκλογές του 2014 την πρώτη Κυριακή.
Μπορεί βέβαια να απέχουμε αρκετά ακόμα από τις επόμενες δημοτικές εκλογές και τα νούμερα πιθανότατα να αλλάξουν μέχρι τότε, σίγουρα όμως το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Δημοτική Αρχή, η οποία αν θέλει να δει τα ποσοστά της να βελτιώνονται θα πρέπει να αλλάξει «ρότα».
Ας μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν μάλλον με το σύστημα της απλής αναλογικής ή κάποιας παραλλαγής της σύμφωνα με τις εξαγγελίες και τις προθέσεις της κυβέρνησης, οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο.
Όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση οι θετικές γνώμες για τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα ανέρχονται σε 32,5% και οι αρνητικές σε 48,5% ενώ ένα 19% δεν απαντά. Το αποτέλεσμα αυτό μάλλον καταδεικνύει αύξηση της αποδοχής του στην κοινή γνώμη αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 είχε λάβει στον πρώτο γύρο 23% περίπου.
Τέλος αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί - με σαφώς «ψαλιδισμένα» ποσοστά - την πρωτιά στην πρόθεση ψήφου με 19,4% έναντι 18,2% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η παράσταση νίκης είναι συντριπτικά υπέρ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με 56,5% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.
***
Ακυρώθηκε η απόφαση για το Κολυμβητήριο

Άκυρη κρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για την κατασκευή κολυμβητηρίου. Αυτό μας πληροφορεί με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Η Κοινωνία Μπροστά» του κ. Παπαδόπουλου.
Δυστυχώς μετά την ακύρωση της απόφασης το θέμα πηγαίνει πίσω χρονικά, αφού θα πρέπει να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά αυτή την φορά με τεκμηριωμένες μελέτες και κυρίως με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση του, μιας και αυτός ήταν ο κύριος λόγος για την ακύρωση.
Πάντως μετά την εξέλιξη αυτή καλό θα είναι η Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει σοβαρά την πρόταση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιαννόπουλου για δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου με κατασκευή τύπου μπαλόνι, κάτι που θα δώσει στο έργο χρήση για όλο τον χρόνο καθώς και προστασία ασφάλεια και έλεγχο του χώρου.

Είναι κάτι που το είχαμε επισημάνει και τότε. Τις καλές προτάσεις πρέπει να τις υιοθετούμε ανεξάρτητα από πού προέρχονται…