Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο νέα έργα στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας για την αποκατάσταση ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες


Συνεχίζονται οι ενέργειες που έχει αναλάβει ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στην Αιτωλοακαρνανίας, έπειτα από τις πρόσφατες πλημμύρες. Σήμερα Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, προ ημερησίας διατάξεως ενέκρινε επιπλέον σημαντικά  έργα.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 30ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 1ης ΚΑΙ 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΣΤΗΝ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο. 17», Προϋπολογισμού 250.000,00€, που αφορά την ανακατασκευή τεχνικού γέφυρας και πτερυγοτοίχων που κατέρρευσε στο δρόμο Παραβόλας- Νερομάνας, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στους οικισμούς Κρύου Νερού και Παραβόλας, τα οποία ανατράπηκαν λόγω ολίσθησης των πρανών από τις βροχοπτώσεις.

Επίσης, εγκρίθηκε το έργο προϋπολογισμού 3.000.000,00€,  που αφορά στην αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, που προκλήθηκαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και  περιλαμβάνει τα δύο υποέργα:


·      Υποέργο 1: «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 30ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 1ης ΚΑΙ 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ», Προϋπολογισμού 2.200.000€.
·      Υποέργο 2:  «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΛΥΣΙΜΑΧΕΙΑΣ», Προϋπολογισμού 800.000 €. Παρεμβάσεις προβλέπονται να πραγματοποιηθούν κυρίως στις περιοχές της Τριχωνίδας και της Λυσιμαχείας.


 Συνεχώς θα προετοιμάζονται και θα υποβάλλονται προς έγκριση έργα στην Αιτωλοακαρνανία μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της κανονικότητας στην καθημερινή ζωή των πολιτών.