Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ζητούνται ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Υπουργό Παιδείας για Γεωπονική Σχολή και ΤΕΙ



Την αποσαφήνιση των θέσεων του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το μέλλον του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα των τμημάτων που λειτουργούν στο Μεσολόγγι ζητά με ανακοίνωσή του ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου σε Μεσολόγγι και Αμαλιάδα που φέρουν τον υπουργό Παιδείας να προβαίνει σε αντιφατικές δηλώσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου έχει ως εξής:

Μετά τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ζητούνται σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου αναφορικά με το επανασχεδιασμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το αίτημα της αποσαφήνισης των θέσεων του κ. Υπουργού προκύπτει μετά από αντιφατικά δημοσιεύματα, στα οποία ο ίδιος φέρεται (κατά τα γραφόμενα τοπικής εφημερίδας) κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, να έχει «οριοθετήσει» την επέκταση του Πανεπιστημίου Πατρών δια της Σχολής Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών στην Αιτωλοακαρνανία. Παράλληλα (και σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα) ο κ. Υπουργός δήλωσε «έκπληκτος για την μεταφορά» του πρώην ΘΕ.ΚΑ.  από το Μεσολόγγι στην Αμαλιάδα.
   Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες νέο δημοσίευμα προερχόμενο από μέσα ενημέρωσης της Ηλείας, ανατρέπει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς ο ίδιος φέρεται να έχει χαρακτηρίσει ως «παρερμηνευμένες» τις δηλώσεις του που μάλιστα έγιναν όπως αναφέρεται κατά τη διάρκεια «ιδιωτικής» επίσκεψης, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκειά της στο ΤΕΙ παρευρέθηκαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παυσανίας Παπαγεωργίου, η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, μέλη επιτροπής πολιτών, στελέχη του Υπουργείου Παιδείας καθώς και μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν δημοσιογραφικά το γεγονός.
   Κατόπιν αυτών των εξελίξεων τόσο οι φορείς όσο και η τοπική κοινωνία θα πρέπει να πληροφορηθούν τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τον σχεδιασμό της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς τα όσα δημοσιεύονται το μόνο που προκαλούν είναι σύγχυση. Επιπρόσθετα, επισημαίνεται το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για να χρησιμοποιείται ενίοτε ως πολιτικό επιχείρημα.