Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Αποσύρεται από την διεκδίκηση του Δήμου ο Νίκος Μουρκούσης

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία του Μεσολογγίου και την διάλυση του συνδυασμού του "Συνεργασία Πολιτών" ανακοίνωσε χθες το απόγευμα με ανοιχτή του επιστολή ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, Νίκος Μουρκούσης 
Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του Νίκου Μουρκούση έχει ως εξής:
Προς τους δημότες Ι.Π. Μεσολογγίου-Αιτωλικού-Οινιαδών
Ι.Π. Μεσολογγίου         17/11/2018
Συμπολίτισσες  Συμπολίτες, φίλες και φίλοι,
Είναι γνωστό σε όλους ότι ασχολήθηκα ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών, ενώ παράλληλα υπήρξα μαχόμενος ιατρός στην υπηρεσία των συμπολιτών μου. Με σοβαρότητα και ανιδιοτέλεια, υπηρέτησα τα κοινά συμφέροντα όλων σας και εργάσθηκα για την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας, απ’ όποια θέση με έταξε η ψήφος σας.
Σήμερα, εν όψει των προσεχών δημοτικών εκλογών και με αφορμή έναν αμφιλεγόμενο εκλογικό νόμο, της δήθεν απλής αναλογικής, παρουσιάζονται πολλοί «εραστές»  του δημαρχιακού θώκου. Με διαφορετικά κίνητρα ο καθένας, επιθυμούν να διαχειρισθούν τον Δήμο και υπόσχονται πολλά, σχετικά με την «οικονομική»  και «κοινωνική» ανάπτυξη της πόλης μας. Υποψήφιοι δήμαρχοι παρουσιάζονται ως αυτόκλητοι «σωτήρες», με διαφορετικό υπόβαθρο ο καθένας. Κάποιοι χωρίς πείρα στην Αυτοδιοίκηση κι άλλοι χωρίς εντοπιότητα, είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν το «όραμά» τους και να ασελγήσουν πάνω στην δύστυχη πόλη μας. Κραυγάζουν και διαδίδουν ανυπόστατες φήμες για δήθεν συνεργασίες, ενώ αυτοί οι ίδιοι δυναμίτισαν με το «εγώ» τους τις όποιες προσπάθειες σύγκλισης.
Οι δημότες κουρασμένοι από τα μεγάλα τους λόγια και τις υποσχέσεις, δυσπιστούν για τις προθέσεις και βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο. Γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο, δεν πρόκειται να υπάρξει δήμαρχος που να έχει την πλειοψηφία, αλλά θα πρέπει οι όποιες ευκαιριακές πλειοψηφίες, να σχηματισθούν μέσα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, με συναίνεση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Το πώς αυτό θα επιτευχθεί, είναι ζητούμενο. Πιθανά όλοι αυτοί οι «εραστές» να μην αποσκοπούν πραγματικά στην θέση του Δημάρχου και τις όποιες δυσκολίες κουβαλά αυτή, αλλά θέλουν να παραμείνουν μετεκλογικά διαπλεκόμενοι για δικούς τους σκοπούς.
Ο Δήμος μας δεν διαθέτει κουλτούρα συνεργασιών. Αποδεικνύεται έμπρακτα πλέον από τον κατακερματισμό και την πληθώρα υποψηφίων, τόσο από τον χώρο της Κεντροδεξιάς όσο και της Κεντροαριστεράς. Εμείς όμως  πρώτοι  πρεσβεύσαμε από τις προηγούμενες κιόλας δημοτικές εκλογές την κουλτούρα συνεργασιών,  όταν συστήσαμε τον συνδυασμό «Συνεργασία Πολιτών». Χρειάζεται εμπειρία, δείγμα γραφής και συνεργάτες με επίπεδο.
Έχουμε όλοι την αίσθηση, ότι κανένας δεν διαθέτει όλα τα προσόντα. Οι άξιοι, οι έντιμοι και οι ικανοί για να διοικήσουν τον Δήμο, είναι σχετικά λίγοι, διάσπαρτοι σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Χρειάζεται συνένωση δυνάμεων, σύγκλιση προγραμμάτων και υπέρβαση εγωισμών, για να μπορέσει να υπάρξει ευοίωνο μέλλον για τους νέους μας.
Με πλήρη συνείδηση των ευθυνών μου και με στόχο να προβληματίσω όσους μιλούν για συνεργασίες αλλά δεν το εννοούν, έχω πάρει μια σημαντική προσωπική απόφαση.
Αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την θέση του Δημάρχου της Ι.Π. Μεσολογγίου και γνωστοποιώ την διάλυση του Συνδυασμού που ο ίδιος δημιούργησαΘα παραμείνω απλός ενεργός πολίτης και μάχιμος ιατρός.
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους πίστεψαν σε μένα, συμπορεύθηκαν μαζί μου και με στήριξαν στην μακρά πορεία της συμμετοχής μου στην Αυτοδιοίκηση.
Πάνω απ΄όλα, ευχαριστώ την οικογένειά μου, που με θυσίες  μου έδωσε αυτή την δυνατότητα, γνωρίζοντας ότι αγωνίζομαι για το καλύτερο μέλλον όλων των νέων που θέλουν με αξιοπρέπεια να ζήσουν και να μεγαλουργήσουν στον τόπο τους.

Νίκος Γ. Μουρκούσης
Ιατρός