Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Οι δημότες περιμένουν άμεσες και πειστικές εξηγήσεις από την Δημοτική ΑρχήΟ Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπήρξε ιστορικά ένα φιλόξενο λιμάνι, που προσέφερε αγκαλιά αλληλεγγύης στους πολίτες.
Χωρίς διακρίσεις, χωρίς προτιμήσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς εξαιρέσεις.
Εμείς, στην ιστορική πόλη μας δεν έχουμε μάθει να κάνουμε εκπτώσεις, σε ζητήματα ηθικής, αρχών, αξιών και αλληλεγγύης.
Δεν κάνουμε όμως εκπτώσεις και στην αξιοπρέπεια και την κοινή λογική.
Αιφνιδιαστικά και απρόσμενα, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο θέμα, με την εγκατάσταση 180 μεταναστών στην πόλη μας.
Όχι οποιαδήποτε στιγμή, αλλά την ίδια ώρα, που λαμβάναμε, στα λόγια τα προεκλογικά, τις υποσχέσεις μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας της σημερινής δημοτικής αρχής με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας,για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του κέντρου εκπαίδευσης, ως Μουσείο.
Η σύμπτωση των δυο εξελίξεων, είναι άκρως « εντυπωσιακή» για να την προσπεράσει κανείς.

Η σημερινή δημοτική αρχή, που φέρει μεγάλες ευθύνες για την υποβάθμιση της πόλης μας, μετά το ΤΕΙ, μετά από τόσα άλλα, τώρα έχασε και το ιστορικό στρατόπεδο.
Βασικοί πυλώνες για την οικονομική δραστηριότητα στην πόλη μας, και ταυτόχρονα διακριτές παράμετροι, που ταξίδευαν το όνομα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σε ολόκληρη τη χώρα, είναι για μας παρελθόν .
Το ιστορικό στρατόπεδο 2/39 Σ.Ε. Μεσολογγίου δικαιούταν ιδιαίτερης μεταχείρισης . Θα μπορούσε αφ΄ ενός να εξαιρεθεί από την κατάργησή του, δεδομένης της τεράστιας προσφοράς του, αφ’ ετέρου να αναβαθμιστεί με την δημιουργία Στρατιωτικών Σχολών στις μεγάλες εγκαταστάσεις που διαθέτει.
Γιατί δεν το ζητήσαμε ?
Η ανθρώπινη ζωή, οι ζωές εκείνων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους λόγω πολεμικών συγκρούσεων, και αναζητούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, δεν μπορούν να μπαίνουν στη ζυγαριά, ούτε να λειτουργούν ως“ανταλλακτικό ισοδύναμο”.
Γιατί η Δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε την πόλη για τον ερχομό αυτών των ανθρώπων;
Γιατί να μην είναι σε θέση να γνωρίζει τόσο σοβαρά θέματα;
Γιατί να εξαντλείται σε εντός των τοιχών βαρυσήμαντες δηλώσεις , δίχως να προασπίζει τα συμφέροντα του Δήμου έξω και πέρα από αυτά;
Γιατί μας εγκλωβίζει σε αμυντικές μόνο τακτικές;
Για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.
Οι Δημότες του Δήμου μας περιμένουμε άμεσες, πειστικές και τεκμηριωμένες εξηγήσεις για το μείζον αυτό θέμα και όχι άλλες παραπλανητικές κραυγές .
Απαιτούμε από την Δημοτική αρχή υπευθυνότητα και σοβαρότητα .

Κώστας Λύρος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου