Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε




Σε πολυδύναμο χώρο ιστορίας και πολιτισμού μετατρέπεται το 2/39 ΣΕ σύμφωνα με το πρωτόκολλο  Συναντίληψης και Συνεργασίας  που υπέγραψαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου. Το πρωτόκολλο αυτό αποτελεί την επισφράγιση της  επικοινωνίας που προηγήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα. Δηλαδή η Δημοτική Αρχή σκεπτόμενη και λαμβάνοντας υπ’ όψιν της τις διάφορες προτάσεις για την τύχη του ιστορικού 2/39 ΣΕ κατέληξε στην απόφαση ότι η καλύτερη λύση είναι η ίδρυση   εντός του χώρου του στρατοπέδου Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου με την ένδειξη «Βιωματικό Μουσείο  Ελληνικής Επανάστασης» και η δημιουργία πολυχώρου /Συνεδριακού Κέντρου!!! Ωραίοι τίτλοι, βαρύγδουποι και με περιεχόμενο…

 Οπότε αγαπητοί συνδημότες μπορεί να μην έρθουν φαντάροι, αντί γι’ αυτούς όμως θα έρθουν τουρίστες. Μα θα μου πείτε κι εμείς τουρίστες περιμέναμε να δούμε στην πόλη και τα ξενοδοχεία της, αλλά τελικά ήρθαν μετανάστες!
Τι να σας πω, , δεν ξέρω, τα έχω χαμένα. Στο μυαλό μου έρχεται η εικόνα  της θρυλικής θαλαμηγού του Ωνάση που φιλοξενείται στο λιμάνι της πόλης μας και μπροστά από την επιβλητική φιγούρα της να κάνουν περίπατο αμέριμνοι οι μετανάστες – ένοικοι του διπλανού ξενοδοχείου…
Όταν ο σουρεαλισμός συναντά τον ρεαλισμό!!!

***

Η πρώτη αποχώρηση είναι γεγονός

Αιφνιδιαστικά με μια ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Νίκος Μουρκούσης δήλωσε ότι αποχωρεί από την διεκδίκηση του Δήμου. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σήμερα, εν όψει των προσεχών δημοτικών εκλογών και με αφορμή έναν αμφιλεγόμενο εκλογικό νόμο, της δήθεν απλής αναλογικής, παρουσιάζονται πολλοί «εραστές»  του δημαρχιακού θώκου. Με διαφορετικά κίνητρα ο καθένας, επιθυμούν να διαχειρισθούν τον Δήμο και υπόσχονται πολλά, σχετικά με την «οικονομική»  και «κοινωνική» ανάπτυξη της πόλης μας. Υποψήφιοι δήμαρχοι παρουσιάζονται ως αυτόκλητοι «σωτήρες», με διαφορετικό υπόβαθρο ο καθένας. Κάποιοι χωρίς πείρα στην Αυτοδιοίκηση κι άλλοι χωρίς εντοπιότητα, είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν το «όραμά» τους και να ασελγήσουν πάνω στην δύστυχη πόλη μας. Κραυγάζουν και διαδίδουν ανυπόστατες φήμες για δήθεν συνεργασίες, ενώ αυτοί οι ίδιοι δυναμίτισαν με το «εγώ» τους τις όποιες προσπάθειες σύγκλισης.»
 Η αποχώρηση του κ. Μουρκούση την παρούσα χρονική στιγμή αποτέλεσε έκπληξη και αιφνιδίασε αφ’ ενός γιατί μέχρι τις εκλογές του Μαΐου υπάρχει  ακόμη αρκετός χρόνος για ζυμώσεις, διεργασίες συζητήσεις και ενδεχόμενες συνεργασίες και αφ’ ετέρου διότι μέχρι τώρα ο κ. Μουρκούσης δεν είχε αφήσει να φανεί κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο. Το αντίθετο μάλιστα.
Όπως και να ‘χει έχουμε μια υποψηφιότητα λιγότερη. Φαίνεται λοιπόν ότι παρά το δέλεαρ της απλής αναλογικής οι υποψήφιοι Δήμαρχοι αυτή την φορά θα είναι λιγότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2014(σας θυμίζω ότι τότε είχαμε οχτώ υποψηφιότητες). Αυτή την φορά δεν βλέπω να περισσότερες από πέντε, άντε το πολύ έξι.
Οψόμεθα…