Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση για το θέμα φιλοξενίας λαθρομεταναστών


Όπως όλοι οι συμπολίτες μας,ενημερωθήκαμε κι εμείς από τον τύπο ότι σήμερα εγκαταστάθηκαν στην πόλη μας περίπου 180  μετανάστες. Δεν έχουμε τίποτα με τους ανθρώπους αυτούς θεωρούμε όμως ότι αξίζαμε ως Δημότες αυτής της πόλης μια ενημέρωση για το τι πρόκειται να συμβεί. Σε μια εποχή που το Μεσολόγγι αγωνίζεται να βρει το δρόμο προς τη θάλασσα και την ανάπτυξη εγκαθίστανται σε κεντρικό, (αλλά και σε κομβικό σημείο)  ξενοδοχείο της πόλης μετανάστες. Αλήθεια στη γειτονική Λευκάδα ή σε άλλο μέρος θα εγκαθιστούσαν στο πρώτο ξενοδοχείο στο λιμάνι μετανάστες; Από όλη την Αιτωλοακαρνανία επελέγη το Μεσολόγγι; Tι άλλο έχει συμφωνηθεί και από ποιους;  Θα πρέπει να δοθούν ειλικρινείς απαντήσεις και να βρεθούν λύσεις για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από το θέμα.

Αισθανόμενοι τη βαρύτητα της καταστάσεως καλούμε το Δήμαρχο να συγκαλέσει Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα δοθούν απαντήσεις από όλους αν ήξεραν για το θέμα. Στο ίδιο συμβούλιο πρέπει να κληθούν οι βουλευτές του νομού να πάρουν θέση, αλλά και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για ενημέρωση ειδικά σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.
Δεν επιχειρούμε να δικάσουμε κανένα αλλά οφείλουν όλοι να μας ενημερώσουν ώστε να διαχειριστούμε κατά το δυνατόν καλύτερα μια κατάσταση που άλλοι μας έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων και εμάς αλλά και αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους.

Κων/νος Γιαννόπουλος
Σπύρος Διαμαντόπουλος
Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου