Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Επιστημονική εσπερίδα με θέμα τον Εθισμό και τις Εξαρτήσεις πραγματοποίησε η «Διέξοδος» στο Ιστορικό της ΜουσείοΜέσα σε ακροατήριο έντονα προβληματισμένο από ένα  άκρως ενδιαφέρον θέμα που απασχολεί τη σύγχρονη κοινωνία πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» μία επιστημονική, αυτή τη φορά,  εκδήλωση,  με θέμα τον «Εθισμό & τις Εξαρτήσεις».
Μια εκδήλωση που από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός της  βρήκε αρωγό τον Δικηγορικό Σύλλογο της Ιερής Πόλης που την αγκάλιασε και ποικιλοτρόπως την υποστήριξε.

Έτσι λοιπόν το βράδυ του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου, παρά τις  αντίξοες καιρικές συνθήκες, η «Διέξοδος» υποδέχθηκε  εκλεκτούς επιστήμονες  οι οποίοι με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους απάντησαν σε βασικά ερώτημα που καθημερινά τίθενται από δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.
 Ο εθισμός και η εξάρτηση είναι ασθένεια ή  επιλογή?  Πώς αντιμετωπίζονται ιατρικά, νομικά και κοινωνιολογικά?
Στα ερωτήματα αυτά, που τέθηκαν από την δικηγόρο Παναγιώτα Αμούργη η οποία συντόνιζε για λογαριασμό της «Διεξόδου» την εκδήλωση,  απάντησαν με τον εξαιρετικό τους λόγο ο ψυχίατρος Χρήστος Σκαμνέλος, η π. εισαγγελέας Έφη Σάλμα και η καθηγήτρια εγκληματολογίας Δήμητρα Σορβατζιώτη.