Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Η περυσινή ζωντανή μετάδοση της Εξόδου του Μεσολογγίου από την ΕΡΤ, στην παγκόσμια διαδικτυακή βάση τηλεοπτικών προγραμμάτων, «IMDb».
Η περυσινή ζωντανή μετάδοση, από την ΕΡΤ, της πομπής και της τελετής του Σαββάτου του Λαζάρου για την Έξοδο του Μεσολογγίου, καταχωρήθηκε στην παγκόσμια διαδικτυακή βάση δεδομένων κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων.
 «Η νύχτα της Εξόδου», αυτός ήταν ο τίτλος της ζωντανής μετάδοσης της Εξόδου του Μεσολογγίου, από την ΕΡΤ και ήταν η δεύτερη χρονιά που μεταδόθηκε ΖΩΝΤΑΝΑ, από τον Κήπο των Ηρώων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω διαδικτύου αλλά και του δορυφορικού προγράμματος της ERT World.

Η ιστοσελίδα “IMDb – Ιnternet Movie Database”, είναι η παγκόσμια διαδικτυακή βάση δεδομένων ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηθοποιών, σκηνοθετών και γενικώτερα, συντελεστών παραγωγής κινηματογράφου και τηλεόρασης. Ξεκίνησε την συνδρομητική της λειτουργία το 1990, όταν δεν υπήρχε ακόμη ο παγκόσμιος ιστός (internet), παρέχοντας αυτόματη πληροφόρηση, μέσω email, σε κάθε ενδιαφερόμενο για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.
Η καταχώρηση του προγράμματος «Η νύχτα της Εξόδου», στο IMDb, πραγματοποιήθηκε από την ΕΡΤ3 ενώ φιλοξενεί ενδεικτικές φωτογραφίες της ζωντανής μετάδοσης από τον Κήπο των Ηρώων καθώς και άλλα στοιχεία της παραγωγής.
Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει την δυνατότητα να δει τους συντελεστές της περυσινής τηλεοπτικής μετάδοσης, κάνοντας κλικ στην επιλογή “see full cast”:

σκηνοθεσία: Λευτέρης Δακαλάκης
καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Χρήστος Βλαχογιάννης
cast: Θωμάς Θεοφιλάτος, στον ρόλο του Χρηστου Καψάλη
διεύθυνση παραγωγής: Ερμίνα Ταράτσα
διεύθυνση χορωδίας (βυζαντινού σχήματος): Γιάννης Δακαλάκης
διεύθυνση χορωδίας (μουσικού συνόλου αναπαράστασης): Σπύρος Χολέβας

Πρόκειται για μία ακόμη καταξίωση της Εταιρείας μας,  POLIS PODUCTION, ως εκτελεστή παραγωγής αλλά και για την μεγαλύτερη αναγνώριση της προσπάθειας, την οποία ξεκινήσαμε το 2018, για προβολή του γεγονότος της Εξόδου, μέσω της ζωντανής μετάδοσης από την ΕΡΤ.