Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Συνδυασμός "Για την Κοινότητα Μεσολόγγίου": ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - Έφτασε η ώρα για το επόμενο βήμα

Μετά το 2012 είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια εμπεριστατωμένη συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη Μαρίνα Μεσολογγίου. Πλέον γνωρίζουμε πως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα και ποιες είναι οι λύσεις που προκύπτουν.

Μετά από την πρώτη απόφαση τον Ιανουάριο 2020, του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου, για επαναδημοπράτηση της Μαρίνας και το ενημερωτικό υλικό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και τον τύπο, φθάσαμε στο τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την ενημέρωση σχετικά με τη Μαρίνα Μεσολογγίου.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από σχεδόν όλους όσους τοποθετήθηκαν για το θέμα είναι συντριπτικά υπέρ της λύσης επαναδημοπράτησης του έργου. Ωστόσο, δεν υπήρξε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρά μόνο συζήτηση κατά την οποία ο κ. Δήμαρχος κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού να επαναδημοπρατήσει το έργο και τους βουλευτές του Νομού να πιέσουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Κατά την άποψή μας, βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της υπόθεσης. Πρέπει να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία θα εκφραστεί ξεκάθαρα η βούληση της τοπικής κοινωνίας αλλά και με την οποία όλες οι δημοτικές παρατάξεις θα δείξουν τις πραγματικές διαθέσεις τους.

Αυτό που εκκρεμεί, είναι η άμεση συνεδρίαση και η απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την ταχύτατη προώθηση του θέματος προς το Υπουργείο Τουρισμού.

Η σοβαρή και υπεύθυνη επαναλειτουργία της Μαρίνας, είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας. Η πνοή που θα δώσει στον τόπο, είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη για την επανεκκίνηση της!  

 Εκ του συνδυασμού "Για την Κοινότητα Μεσολογγίου"