Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

" ΚΑΡΒΟΥΝΟ & ΦΩΣ"


 Έκθεση ζωγραφικής και εικαστικής δημιουργίας
του Αλέξανδρου Στρατούλη στη «Διέξοδο»


Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 7:30 το  βράδυ εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι,  έκθεση του Αλέξανδρου Στρατούλη με υπερρεαλιστικά έργα ζωγραφικής  από κάρβουνο σε καμβά καθώς  και χειροποίητα industrial φωτιστικά από ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο τίτλος της έκθεσης «ΚΑΡΒΟΥΝΟ & ΦΩΣ» προέκυψε από το πάντρεμα των εικαστικών υλικών της ζωγραφικής με το απότοκο των φωτιστικών πονημάτων.
Μπρούτζος, χαλκός, σίδηρος, γυαλί και ξύλο, ζωντανεύουν, λαμβάνοντας ψυχή από τα χέρια του καλλιτέχνη και δημιουργώντας μία συνθετική vintage αρμονίας μετάλλων και φωτός.
Η μοναδικότητα των υλικών σε αρκετές κατασκευές προσδίδουν ιδιαίτερο γόητρο και σπουδαιότητα στις φωτιστικές συνθέσεις, επιτυγχάνοντας το στόχο του δημιουργού που δίνει  σάρκα και οστά σε λησμονημένα και εγκαταλελειμμένα στο χρόνο αντικείμενα που στο παρελθόν  ήταν απολύτως χρηστικά.
Με τον τρόπο αυτό  πραγματοποιείται  ένα όνειρο του καλλιτέχνη, να «μετενσαρκώνει»   δηλαδή μια  άψυχη ύλη  επιτυγχάνοντας  την μετατροπή   ενός  πεταμένου   φαναριού  επί παραδείγματι  ή μιας  παλαιάς  τροχαλίας ή ενός άχρηστου  μπρούντζινου εξαρτήματος  λεβητοστασίου σε ένα θαυμάσιο έργο τέχνης.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.