Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Δήλωση για την συνεδρίαση (16/7) του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την εκλογή νέου Προέδρου



Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες,
Χθες (16/7) ήταν μια μέρα θλίψης και περίσκεψης για το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Μια μέρα που πολλοί από σας θα θυμούνται με ανάμικτα συναισθήματα. Μια μέρα που οι πολίτες αυτού του Δήμου θα ζητούν απαντήσεις και θα αποστρέφουν το πρόσωπό τους προς το ανώτερο θεσμικό όργανο του Δήμου, εκφράζοντας την απαξίωση προς αυτό. Τα γεγονότα γνωστά. “Ευυπόληπτα” στελέχη της δημοτικής αρχής Καραπάνου, αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργάνωση παράνομων ελληνοποιήσεων για ίδιον όφελος και όχι μόνον. Μια ολόκληρο πόλη δέχεται καθημερινά χτυπήματα από τη δράση των “αρίστων” και “καθαρών” σαν το γάργαρο νερό, κατά δήλωση του κ. Καραπάνου, όταν αυτός εξελέγη το 2014.

Η Ιερή Πόλη, τείνει με μαθηματική ακρίβεια – σε συνδυασμό με άλλες παραβατικές συμπεριφορές που διαπιστώθηκαν – να γίνει “ανίερη” εξαιτίας της συμμετοχής συναδέλφων που έδωσαν το στίγμα τους ως πατριώτες ala carte στην θλιβερή παραπάνω υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Αυτοί που μέχρι χθες φώναζαν στεντόρεια ότι δεν θέλουμε πρόσφυγες και αλλοδαπούς στο Μεσολόγγι, κατέθεταν ψηφίσματα στο Δ.Σ. περί αυτού, “έπαιζαν” τα ρέστα τους με έως 1.500 ευρώ το κεφάλι του κάθε υποψήφιου προς ελληνοποίηση! Οποία υποκρισία! Τέτοια απαξίωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου δεν έχει υπάρξει ποτέ στα χρονικά. Το να χρησιμοποιείς αυτούς τους συνανθρώπους για να προσπορίζεις ίδιον όφελος και ταυτόχρονα να τάσσεσαι εναντίον της παραμονής τους στη χώρα και στην περιοχή, είναι κάτι που ξεπερνάει κάθε φαντασία. Οι διάλογοι εξάλλου που έχουν καταγραφεί και έχουν διαρρεύσει είναι άκρως αποκαλυπτικοί.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά, έχουν τεράστια πολιτική και προσωπική ευθύνη για όσα έχουν συμβεί και όσα ενδεχομένως θα προκύψουν στο εγγύς μέλλον. Τολμούμε να πούμε, ότι στο όνομα της «απειλής από τον ξένο» πανηγυρικά καταδεικνύεται ότι «ο κακώς εννοούμενος εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του κάθε υποκριτή».
Πολλοί εξ ημών από την αρχή της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής λοιδορήθηκαν, απειλήθηκαν και δέχθηκαν τουλάχιστον λεκτικές επιθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Καραπάνο. Τώρα ήρθε η ώρα ο ίδιος να απολογηθεί για ό,τι συνέβη. Τώρα ήρθε η ώρα να δώσει εξηγήσεις στους δημότες. Τώρα ήρθε η ώρα να πει ποιους εννοούσε καθαρούς και έντιμους σαν το γάργαρο νερό. Και βέβαια έρχεται η ώρα του οικονομικού – διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου οσονούπω.
Κλείνοντας, απευθυνόμενοι σε όλους τους συμπολίτες μας, επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι η πόλη και ο Δήμος θα σταθεί στα πόδια του. Όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου επιβάλλεται να συμπράξουν σε αυτό ώστε να αποκατασταθεί το κύρος και η εμπιστοσύνη στο θεσμό και το Μεσολόγγι μετά τις δημοτικές εκλογές της άνοιξης του 2019 να αναφέρεται πανελλαδικά ως η πόλη που θα δίνει καθημερινά παραδείγματα φωτεινών πρωτοβουλιών και θετικών ειδήσεων. Θα αντιστρέψουμε το κλίμα. Και βέβαια σ’ αυτό το κάδρο δεν χωρούν όσοι κατ’ επανάληψη μας έχουν εκθέσει και έχουν καθημερινά αποδείξει ότι λειτουργούν με αδιαφάνεια και χωρίς την στοιχειώδη λειτουργία χρηστής διοίκησης και δικαιοσύνης. Οι “άριστοι” λοιπόν υποχωρούν και αποχωρούν πανικόβλητοι. Καιρός για ένα νέο ξεκίνημα! 

ΥΓ. Η δήλωση αυτή κατατίθεται σήμερα 17/7 δημόσια, διότι δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα το οποίο δεν προβλέπεται από πουθενά (ΔΚΚ, Καλλικράτης, Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου) ως εκ τούτου για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξης αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση. Κατά τα άλλα ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δ. Μπαλαμπάνη.                  

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημήτριος Κοκοτός
Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου
του Συνδυασμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»