Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"


«Άρχισαν τα όργανα»

Κάνοντας αναφορά σε ρήσεις του Αριστοτέλη και του Καζαντζάκη και κατηγορώντας αυτούς που βιάστηκαν να τον καταδικάσουν, παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Α. Κότσαλος. Στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την παραίτηση του κ. Κότσαλου και εξέλεξε νέο πρόεδρο τον κ. Μπαλαμπάνη. Στην διάρκεια της συνεδρίασης δεν δόθηκε ο λόγος στην αντιπολίτευση γιατί δεν προβλέπονταν από την διαδικασία όπως δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος. Ακολούθησαν δριμύτατες  ανακοινώσεις από τους κ.κ. Παπαδόπουλο, Κατσούλη και Μουρκούση, στις οποίες στιγματίζεται η στάση της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Καραπάνου.

«Η Ιερή Πόλη, τείνει με μαθηματική ακρίβεια – σε συνδυασμό με άλλες παραβατικές συμπεριφορές που διαπιστώθηκαν–να γίνει “ανίερη” εξαιτίας της συμμετοχής συναδέλφων που έδωσαν το στίγμα τους ως πατριώτες ala carte… Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά, έχουν τεράστια πολιτική και προσωπική ευθύνη για όσα έχουν συμβεί και όσα ενδεχομένως θα προκύψουν στο εγγύς μέλλον» αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου.  
Στην δική του ανακοίνωση ο κ. Κατσούλης κάνει λόγο για «Ευθυξία αλά καρτ» του Δημάρχου αναφέροντας χαρακτηριστικά: « Εφόσον ο κ. Καραπάνος έχει ενδυθεί και το ρόλο της εισαγγελικής αρχής, ας λάβει οριστικές και όχι μεσοβέζικες αποφάσεις. Είτε υπερασπίζεται το “ τεκμήριο αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίον” και παραμένουν οι συνάδελφοι στις θέσεις που κατείχαν προ των γεγονότων, είτε εφαρμόζει όσα είχε δηλώσει στην καταδικαστική του απόφαση, ήτοι “παραιτούνται από τις θέσεις ευθύνης τους και ταυτόχρονα παραδίδουν τις έδρες τους στο Δημοτικό Συμβούλιο”».
Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν και  η ανακοίνωση του κ. Μουρκούση που κάνει λόγο για καλοστημένη «παράσταση» και παραλήρημα αμετροέπειας. Παράλληλα κάλεσε τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης, εφαρμόζοντας τους νόμους και τις νομολογίες, να θέσει σε αργία τους δύο στενούς συνεργάτες του κ. Καραπάνου μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους. Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Μουρκούσης: «Η καλοστημένη «παράσταση» παραίτησης του προέδρου Αγαθ. Κότσαλου, κατέληξε σε ένα «παραλήρημα» αμετροέπειας, με απαγγελία στίχων, αναφορές σε Καζαντζάκη και τέλος στον Αριστοτέλη. Αντί να ζητήσει ταπεινά συγνώμη από τους δημότες για τον διασυρμό, ο απερχόμενος πρόεδρος, υπόδικος για κακουργήματα, σε αυστηρό ύφος και «κουνώντας το δάκτυλο» και απειλώντας με μηνύσεις σε όποιον τον ..θίξει, υπέβαλε την παραίτησή του. Δεν παρέλειψε να αναφέρει με έπαρση την ..πολιτική του διαδρομή. Ξεχνώντας ότι ξεκίνησε ως στενός συνεργάτης του έγκλειστου στη φυλακή για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών, πρώην δημάρχου Γ. Πρεβεζάνου, συνέχισε στενός συνεργάτης του Ν. Καραπάνου, για να καταλήξει να διαγραφεί από το κόμμα του τη Ν.Δ. και να αναγκαστεί τώρα ως υπόδικος σε παραίτηση από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.»
Ο κ. Μουρκούσης μάλιστα στο τέλος της ανακοίνωσής του δηλώνει ότι, στην  προσπάθεια να έχει την τύχη και τον σεβασμό που της αξίζει η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, αυτός θα είναι παρόν, ξεκαθαρίζοντας έτσι τις προθέσεις του για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές!
«Άρχισαν τα όργανα» λοιπόν και αναμένεται εκ των πραγμάτων να έχουμε μια ιδιαίτερα θερμή προεκλογική περίοδο…
Υ.Γ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δυο στελέχη της Δημοτικής Αρχής οι κ. κ. Κότσαλος και Μπουσμπουρέλης, που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση της  παράνομης έκδοσης αδειών παραμονής μεταναστών, παραμένουν δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ ο κ. Μπουσμπουρέλης εξακολουθεί να είναι και πρόεδρος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου!...