Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"

Πολιτική αμετροέπεια και αυτοσυγκράτηση

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος φαίνεται ότι είναι  ο Δήμαρχος,  μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της σύλληψης των δυο στελεχών της Δημοτικής Αρχής που αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται σε φωτογραφία selfie χαμογελαστός με τα δυο στελέχη, αναφέροντας τα εξής:
«Επιστροφή στην έδρα μας!!! Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται, ότι δεν πρέπει να εξάγει κανείς βιαστικά συμπεράσματα, από μια απλή ανακοίνωση των διωκτικών αρχών, σε οποιαδήποτε ποινική υπόθεση και ότι ο κίνδυνος να στραπατσαριστούν ανεπανόρθωτα ανθρώπινες υπολήψεις, είναι τεράστιος. Μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να παρουσιάσουν την υπόθεση με υπερβολές, διαστρεβλώσεις, με παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, με παράνομη αναφορά ονομάτων και με διάθεση ανθρωποφαγίας. Επιχείρησαν, επίσης, να την πολιτικοποιήσουν με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο. Αλλά, όπως και σε κάθε υπόθεση, έτσι και σ΄ αυτή τον τελευταίο λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη, την οποία οφείλουμε να εμπιστευόμαστε απόλυτα. Μέχρι τότε, όλοι οφείλουν να σέβονται το τεκμήριο αθωότητας.»

Σωστά τα λες κύριε Δήμαρχε, όμως εσύ δεν ήσουν αυτός που από την πρώτη στιγμή προσπάθησες να κρατήσεις αποστάσεις από τα δυο στελέχη της δημοτικής σου ομάδας; Την επομένη μέρα της σύλληψής τους, εσύ δεν έβγαλες ανακοίνωση για να γνωστοποιήσεις στους δημότες ότι οι πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβησαν τα δυο στελέχη σου δεν έχουν σχέση με τον Δήμο και τις υπηρεσίες του; Εσύ δεν ήσουν αυτός που την μεθεπόμενη της σύλληψής τους, πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της ανάκρισης έσπευσες με νέα ανακοίνωση να γνωστοποιήσεις ότι αποδέχεσαι τις  παραιτήσεις τους(που ενδεχομένως και να ζήτησες) από τις θέσεις τους στην Δημοτική αρχή και στο Δημοτικό συμβούλιο;
Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει!!!
Οφείλεται πρωτίστως να προστατευτεί το όνομα και η αξιοπρέπεια της ίδιας μας της πόλης! Δεν νομίζετε;
***
Το λιμάνι πάντως είναι χωρίς ρεύμα

«Κομμένο είναι το ρεύμα στο λιμάνι από 2 Ιουλίου 2018 εξαιτίας συσσωρευμένων οφειλών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προς τη ΔΕΗ. Οι οφειλές ανέρχονται – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – στο ποσό των 150.000 ευρώ». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κοινωνία μπροστά» κ. Παπαδόπουλος. Ακολούθησε απάντηση της προέδρου του Λιμενικού ταμείου σύμφωνα με την οποία υπεύθυνος για το χρέος αυτό είναι ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος ως γνωστό είχε διατελέσει πρόεδρος στο Λιμενικό ταμείο πριν από πέντε περίπου χρόνια. Αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή της η κυρία πρόεδρος: «Κύριε Παπαδόπουλε πρέπει κάποια στιγμή ν’ αντιληφθείτε ότι παραδώσατε ως απερχόμενος πρόεδρος ένα υπερχρεωμένο Λιμενικό Ταμείο.  Για την ακρίβεια το «φορτώσατε» στις πλάτες άλλων, μαζί με συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις σε ΔΕΥΑΜ, Επικοινωνίες και ΔΕΗ. … … κ. Παπαδόπουλε η διαχειριστική σας τάξη ως Πρόεδρος του Νομαρχιακού Λιμενικού Ταμείου, ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη ήδη. Και μιας και αρέσκεστε κάθε φορά σε πηγαίες λαϊκές ρήσεις, έχετε υπόψη σας πάντα πως «Όπου ο καιρός και η πλώρη».

Εσείς καταλάβατε τίποτα; Εμείς πάντως όχι. Το ρεύμα στο λιμάνι πότε θα συνδεθεί; Όταν τελειώσει το καλοκαίρι;