Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο

«Ο κύβος ερρίφθη», μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο! Η τροπολογία που κατέθεσαν στην Βουλή 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ταυτόχρονη διεξαγωγή δημοτικών-περιφερειακών εκλογών και ευρωεκλογών, έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σκουρλέτη, για λόγους συνταγματικότητας και ομαλής μετάβασης όπως είπε, αν και μέχρι χθες επιχειρηματολογούσε με σθένος υπέρ του διαχωρισμού της διεξαγωγής των εκλογικών αναμετρήσεων. Έτσι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2019, δηλαδή σε δέκα μήνες, φυσικά με το σύστημα της απλής αναλογικής. Ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες(ιδιαίτερα οι αμφιταλαντευόμενοι να κατέβουν) θα πρέπει να επιταχύνουν τον ρυθμό τους και να πάρουν τις αποφάσεις τους αφού ο χρόνος μέχρι τις εκλογές μειώθηκε δραματικά.

Όσον αφορά τον δήμο μας, με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, φαίνεται ότι και πάλι θα έχουμε αρκετές υποψηφιότητες, γεγονός που ενισχύεται και από την θέσπιση της απλής αναλογικής. Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται στο χώρο της κεντροδεξιάς όπου έχουμε σίγουρες τις υποψηφιότητες του νυν δημάρχου και του κ. Κ. Λύρου που έχει ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές εδώ και καιρό. Ερωτηματικό παραμένει το τι θα κάνει τελικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Μουρκούσης. Θα είναι πάλι υποψήφιος ή θα παραδώσει την θέση του σε κάποιο από τα στελέχη του συνδυασμού του; Από την άλλη, τελευταία ακούγεται όλο και πιο έντονα το σενάριο της καθόδου γνωστού πολιτικού ανδρός του νομού, η υποψηφιότητα του οποίου, αν τελικά υπάρξει, θα «ανακατέψει γερά την τράπουλα» στο χώρο της κεντροδεξιάς και όχι μόνο, καθώς διαθέτει ισχυρά πολιτικά ερείσματα σε πολλές περιοχές του διευρυμένου δήμου μας. Όπως λέγεται μάλιστα είναι πολύ πιθανό σε μια τέτοια περίπτωση να υπάρξει συνεργασία με τον συνδυασμό του κ. Μουρκούση και κοινή κάθοδος στις εκλογές.

Στο χώρο της κεντροαριστεράς σίγουρη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου. Ο πρώην δήμαρχος κ. Κατσούλης θέλει να είναι υποψήφιος χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει. Γεγονός είναι ότι μετρά αρκετές απώλειες στελεχών του συνδυασμού του. Άγνωστο το τι θα πράξουν τελικά οι κ.κ. Τέγας και Αντωνίου.
Σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του κ. Μαργαρίτη από τον χώρο του Κομμουνιστικού κόμματος. Επίσης σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η κάθοδος υποψηφίου δημάρχου από τον χώρο της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και άλλη υποψηφιότητα από τον χώρο της Αριστεράς και συγκεκριμένα από την «Λαϊκή Ενότητα». Μην εκπλαγείτε όμως αν δείτε και δημιουργία συνδυασμού με τοπικιστικό χαρακτήρα από συγκεκριμένες δημοτικές ενότητες.
Είπαμε η απλή αναλογική αποτελεί ισχυρό κίνητρο!!!