Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Μικρά … από τον"Σκοτεινό"


Ο προεκλογικός πυρετός ανεβαίνει


Συνεχίζονται με αυξανόμενη ένταση οι ζυμώσεις και οι διεργασίες εν όψει κυρίως των Δημοτικών εκλογών. Για τις Περιφερειακές δεν γίνεται λόγος καθώς το ενδιαφέρον μέχρι στιγμής είναι μικρό, ίσως γιατί οι περισσότεροι θεωρούν το αποτέλεσμα δεδομένο. Την εβδομάδα που μας πέρασε δεν υπήρξε νέα ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημάρχου για την Ιερή μας Πόλη. Οι μέχρι σήμερα υποψήφιοι Δήμαρχοι έχουν «πέσει με τα μούτρα» στην προσπάθεια για εξεύρεση συμβούλων και προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν αυτούς που θεωρούν κατάλληλους να συνταχθούν στο πλευρό τους.
Ο καθένας διαθέτει την επιχειρηματολογία του και τα «όπλα» του. Όλοι γνωρίζουν ότι η κατάρτιση ενός καλού ψηφοδελτίου έχει ιδιαίτερο σημασία και τελικά πέρα από τις όποιες εντυπώσεις αυτό είναι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την ψήφο των δημοτών.
Μέχρι στιγμής έχουμε έξι επίσημες υποψηφιότητες(Καραπάνος, Λύρος, Σταμάτης, Μουρκούσης, Παπαδόπουλος και Μπρούμας). Το πιθανότερο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες. Πάντως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες κάποιος ή κάποιοι εκ των υποψηφίων να μην φτάσουν μέχρι το τέρμα…
Επ’ αυτού μάλιστα έχουν αρχίσει και «πέφτουν» στην πιάτσα και τα σχετικά στοιχήματα. Ονόματα δεν μπορώ να σας πω για ευνόητους λόγους. Εξάλλου έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας και αυτά που σήμερα θεωρούνται ως δεδομένα μπορεί εύκολα να ανατραπούν!

***
Σκοτάδια παντού
Μπορεί ως «Σκοτεινός» που είμαι να μου αρέσουν τα σκοτάδια και η νύχτα, αλλά αυτό που συμβαίνει με τις εισόδους της πολύπαθης πόλης μας μάλλον δεν έχει προηγούμενο. Προ δυο μηνών περίπου είχα γράψει για το απόλυτο σκοτάδι που επικρατεί στον κόμβο «Χαλαζιά». Αν τύχει και περάσετε νύχτα από την περιοχή θα καταλάβετε τι εννοώ. Αν μάλιστα περάσει κάποιος ξένος που δεν γνωρίζει τα κατατόπια και θέλει να εισέλθει στο Μεσολόγγι τότε απλά ατύχησε!!! Και ενώ έχει γίνει η εγκατάσταση των φωτιστικών σωμάτων και του απαραίτητου εξοπλισμού για την φωταγώγηση του κόμβου και της περιοχής, τα φώτα παραμένουν σβηστά. Δεν φαίνεται όμως να συγκινείται κανείς. Ούτε Δήμαρχος, ούτε Περιφερειάρχης…
Αλλά και στην οδό Ναυπάκτου τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Όπως μου μετέφερε συνδημότης μας, κατά την επιστροφή του από την Ναύπακτο βραδινές ώρες, μπαίνοντας στην πόλη από την οδό Ναυπάκτου βρέθηκε σε μισο-σκοτεινό δρόμο. Τα φώτα της οδού ήταν σβηστά και οι διαγραμμίσεις αόρατες. Πλήθος τα αυτοκίνητα με διπλοπαρκαρίσματα.
Αναρωτήθηκε ο άνθρωπος: «Εισέρχομαι στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ή σε καμιά εγκαταλειμμένη παραγκούπολη; Τι θα λένε οι ξένοι επισκέπτες για το Μεσολόγγι;»
Τα ίδια ερωτήματα και απορίες έχουν και αρκετοί άλλοι συνδημότες μας. Τα μεταφέρω λοιπόν στην  Δημοτική Αρχή με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθεί και να πράξει τα δέοντα…