Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Θυσίας 2019


Στις 13-14 Απριλίου στο Λιμάνι Μεσολογγίου, ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο ΙΠ Μεσολογγίου διοργανώνουν  για πρώτη φορά Ιστιοπλοϊκούς αγώνες με σκάφη OPTIMIST & LASER 4,7, στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου με την ονομασία ‘ΘΥΣΙΑΣ 2019‘. Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν από τις 11.00 έως 15.00 και οι κυβερνήτες των σκαφών θα έχουν ηλικία από 8 ετών και άνω!! Ο σκοπός αυτής της ναυταθλητικής γιορτής είναι να τιμήσουμε το γεγονός της Ηρωικής Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων και  να προβληθεί το άθλημα της ιστιοπλοΐας τριγώνου με σκάφη optimist & laser ώστε να το γνωρίσουν τα παιδιά της περιοχής μας.

Τα οφέλη που αποκομίζει ένα παιδί μαθαίνοντας ιστιοπλοΐα είναι αρκετά και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του. Το παιδί είναι κοντά στη φύση και μαθαίνει να σέβεται και να αγαπά τη θάλασσα. Επίσης γυμνάζει σημεία του σώματος, όχι βέβαια στον βαθμό που αυτό επιτυγχάνεται μέσα από άλλα αθλήματα. Είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί, που ζει στην Ελλάδα, να γνωρίζει τους ανέμους και την ναυτική ορολογία. Επίσης, επειδή το άθλημα προϋποθέτει καλό προγραμματισμό και οργάνωση , το παιδί είναι πιο εύκολο να έχει αυτά τα στοιχεία και στις υπόλοιπες δραστηριότητες του.
Η ιστιοπλοΐα  βοηθάει το παιδί να μαθαίνει πώς να παίρνει τις σωστές αποφάσεις, να σκέφτεται λύσεις, να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες συνθήκες και εντέλει να είναι υπεύθυνο για τον εαυτό του. Όλα αυτά δίνουν στο παιδί ένα αέρα ανεξαρτησίας και αυτοπεποίθηση. Σας περιμένουμε !!
Πληροφορίες, Εγγραφές 6973694019, 6974271607 & nommes@live.com
Το ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου