Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Πρόγραμμα «Αυτοθυσία»Στην κατάμεστη αίθουσα του Τρικούπειου πολιτιστικού κέντρου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου χθες Τρίτη 9 Απριλίου, η εκδήλωση  «Αυτοθυσία».
Με την εκδήλωση αυτή, ολοκληρώθηκε ένα ιστορικό ταξίδι που ξεκίνησε από την Μονή Σέλτσου, συνεχίσθηκε στην Μυτιλήνη και κατέληξε στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Μιλώντας γι’ αυτό, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αναστάσιος Σκαρμούτσος ανέφερε μεταξύ άλλων πως
«…Κοινό σημείο επαφής είναι η Ιστορία μας, η ιστορία των προγόνων μας που γράφηκε με αιματηρό αλλά απαράγραπτο τρόπο. Αυτοθυσία. Μια λέξη που περικλείει στο νόημά της, το μεγαλείο της ψυχής, την γενναιότητα, την αυταπάρνηση και την περιφρόνηση σε οτιδήποτε γήινο, φθαρτό από το χρόνο και τις ανθρώπινες αισθήσεις… Η Αυτοθυσία είναι συνειδησιακή πράξη. Δεν επιβάλλεται και δεν υποδεικνύεται από κανέναν και καμία περίσταση. Είναι συναίσθημα και αρετή τόσο βαθιά, όσο η ανθρώπινη ύπαρξη».
Το πρώτο μέρος περιελάμβανε ομιλία από τον Δρ. Πέτρο Μπερερή με θέμα «Αυτοθυσία», ενώ ακολούθησαν θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων 6ο Μεσολογγίου, 2ο Αιτωλικού και Μπούκας Αμφιλοχίας. Την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου Φωτεινή Ντάνου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας Χρήστος Κολοβός και ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Ελλάδας Φάνης Βαλμάς. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων που συμμετείχαν στον 3ο διαγωνισμό αφίσας με θέμα «Εορτές Εξόδου 2019».