Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Σπαζοκεφαλιά

Τις τελευταίες ημέρες βασανίζομαι έντονα από διάφορα ερωτήματα και απορίες στα οποία δεν μπορώ να δώσω απαντήσεις. Ένα απ’ αυτά θα το μοιραστώ μαζί σας για να προβληματιστείτε κι εσείς και ίσως έτσι με ανταλλαγή απόψεων μπορέσουμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις.

Όλοι θα γνωρίζετε ότι τα επίσημα έγγραφα(όπως π.χ. οι βεβαιώσεις) που εκδίδονται από διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου (υπουργεία, περιφέρειες, δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις κ.λπ) φέρουν ένα και μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου. Τι γίνεται όμως όταν στον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου αντιστοιχούν δυο διαφορετικά έγγραφα; Αν δεν το καταλάβει κάποιος «ούτε γάτα ούτε ζημιά». Το ξεπερνάμε και δεν «τρέχει» τίποτε. Αν όμως γίνει αντιληπτό τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε είτε από ακούσιο λάθος του αρμόδιου υπαλλήλου, είτε εσκεμμένα με «άνωθεν» καθοδήγηση για να καλυφθεί ποιος ξέρει τι…
Οπότε τι γίνεται στην δεύτερη περίπτωση; Αφήνεις το θέμα ως έχει χωρίς να κάνεις τίποτε και προσπαθείς να εξηγήσεις τα ανεξήγητα; Ή μήπως  «διορθώνεις» το βιβλίο πρωτοκόλλου για να καλυφθείς με τον κίνδυνο όμως(αφού πλέον βρίσκεσαι σε «κλοιό» παρακολούθησης) η «διόρθωση» να γίνει αντιληπτή;
Κάθε άποψη που θα βοηθήσει στην διαμόρφωση ικανοποιητικής απάντησης δεκτή!!!
***
Ψηφοδέλτια με τοπικιστικό χαρακτήρα

Όπως έχουμε ξαναγράψει μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να έρθει στη βουλή το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση το οποίο θα περιλαμβάνει τον νέο εκλογικό νόμο με την απλή αναλογική. Δεν γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες για την τελική μορφή του νόμου, αλλά η πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει πυροδοτήσει ένα κύκλο εξελίξεων. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα αλλάξει ριζικά το τοπίο, αφού η αναλογικότερη εκπροσώπηση των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο θα δημιουργήσει ανακατατάξεις και αναγκαστικές συμμαχίες ίσως και ευκαιριακές. Έτσι αρκετοί είναι αυτοί που ετοιμάζονται να «κατέβουν» στη αρένα των δημοτικών εκλογών με δεδομένο ότι θα εκλεγούν  περισσότεροι συνδυασμοί. Μάλιστα υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για δημιουργία συνδυασμών τοπικιστικού χαρακτήρα(π.χ. από τις Οινιάδες ή το Αιτωλικό) ανεξάρτητα από κομματικές επιλογές και ιδεολογίες, προκειμένου έτσι να επιτύχουν μεγαλύτερη και δυναμικότερη εκπροσώπηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο!
Το αν θα έχουν επιτυχή κατάληξη οι απόπειρες αυτές ή θα μείνουν απλώς σκέψεις είναι νωρίς να το πούμε καθώς οι παράγοντες που θα επηρεάσουν ένα τέτοιο εγχείρημα είναι πολλοί.
Το σίγουρο όμως είναι ότι θα έχουμε μια ιδιαίτερα θερμή προεκλογική περίοδο με αρκετό σασπένς και μάλλον αρκετούς εν δυνάμει υποψήφιους δημάρχους!!!
Μείνετε συντονισμένοι… 

                                                                                        Ο Σκοτεινός