Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου


   Οριστικοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Αρ. Γολέμη και του Προέδρου της ΕΣΚΑΒΔΕ Κ. Νικάκη,  οι τελευταίες λεπτομέρειες δυο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων Μπάσκετ  οι οποίες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Δ.Α.Κ.) της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

   Η πρώτη αφορά την διεξαγωγή της Τελικής Φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων από 28 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2017, ενώ η δεύτερη το «Τουρνουά Φιλίας» που περιλαμβάνει την διεξαγωγή αγώνων μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Παίδων των χωρών Ιταλίας – Ισπανίας - Γαλλίας - Ελλάδας (από 30 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου 2017) και εντάσσεται στο επίσημο ημερολόγιο της
FIBA.
   Οι δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου οι οποίες θα ανακαινισθούν πλήρως, ενισχύοντας παράλληλα τις αθλητικές υποδομές της πόλης και του Δήμου.

   Σε δήλωσή του, ο Νίκος Καραπάνος σημειώνει πως «Είναι ιδιαίτερα τιμητική η πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τη φιλοξενία  της Τελικής Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων και του Τουρνουά Φιλίας. Διαθέτοντας την εμπειρία αλλά κυρίως την διάθεση υποστήριξης εκδηλώσεων που αφορούν τον αθλητισμό, είναι βέβαιο ότι και οι δυο διοργανώσεις θα είναι επιτυχημένες».