Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ξανά στην πηγή του δημοτικού τραγουδιού


Εκδήλωση στο Μεσολόγγι με αφορμή το βιβλίο του Παντελή Μπουκάλα Όταν το ρήμα γίνεται όνομα: Η «Αγαπώ» και το σφρίγος της ποιητικής γλώσσας των δημοτικών (Άγρα, 2016)




Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Μπουκάλα Όταν το ρήμα γίνεται όνομα: Η «Αγαπώ» και το σφρίγος της ποιητικής γλώσσας των δημοτικών (Άγρα, 2016) το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Ι. Π. Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, ο Σύλλογος «Φίλοι του Ραδιοφώνου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» και οι Φίλοι Βαλβείου Βιβλιοθήκης διοργανώνουν εκδήλωση στο Μεσολόγγι με θέμα «Ξανά στην πηγή του δημοτικού τραγουδιού», το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στις 8.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Νομαρχίας).
Για το βιβλίο και το δημοτικό τραγούδι γενικότερα ως στοιχείο της ελληνικής εμπειρίας, για τη σχέση του με την προφορική παράδοση αλλά και με τη γραπτή προσωπική λογοτεχνία και με τη μουσική θα μιλήσουν ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, μουσικός, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο Παναγιώτης Μανιώτης, φιλόλογος και Παντελής Μπουκάλας, ποιητής - δημοσιογράφος, συγγραφέας του βιβλίου.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσική αφήγηση με επιλεγμένα δημοτικά τραγούδια από τον πλούτο της μουσικοποιητικής μας παράδοσης. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Τασία Βέρα (τραγούδι), Μάνος Αχαλινωτόπουλος (κλαρίνο), Παναγιώτης Τσάκος (λαούτο) και Αντώνης Γκλαβίνος (τραγούδι).