Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Μια σπουδαία και καινοτόμα δράση


Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», Νομού Αιτωλ/νίας, Μεσολόγγι-Αγρίνιο, για άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, συμμετείχε σε  μια πολύ σπουδαία και καινοτόμα δράση.

Εκπρόσωποι της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, του Φορέα ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριων Ζώων) και του Αττικού Πάρκου πραγματοποίησαν στην περιοχή της Kλείσοβας στο Μεσολόγγι την απελευθέρωση ενός άγριου αργυροπελεκάνου, ο οποίος είχε νοσηλευτεί για αρκετό χρονικό διάστημα και πλέον είχε θεραπευτεί. Με την ευγενική πρωτοβουλία εκπροσώπου της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας,του κ. Νίκου Νούλα, στη δράση αυτή συμμετείχε και μία ομάδα εκπαιδευομένων νέων του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», με τη συνοδεία εργαζομένων. Οι νέοι μας ενθουσιάστηκαν με την επαφή που είχαν με το άγριο ζώο και τη φύση αλλά και ενθαρρύνθηκαν που συμμετείχαν στην απελευθέρωση του αργυροπελεκάνου στο φυσικό του περιβάλλον.
Η Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι νέοι με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες και οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», ευχαριστούμε θερμότατα όλους τους Φορείς, που με μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθησία στηρίζουν το έργο μας, που αφορά στην πλέον ευαίσθητη και ευάλωτη κοινωνική ομάδα των συνανθρώπων μας, που είναι τα άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες και από μόνοι τους δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στη ζωή.