Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ευηνοχώρι: ΟΧΙ στην καύση Βιορευστών στον Κάμπο. Συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 12:00


Στην πλατεία Ευηνοχωρίου συγκεντρώθηκαν κάτοικοι του Δήμου Μεσολογγίου με σκοπό να ενημέρωσουν τους κατοίκους στο Ευηνοχώρι για τις εξελίξεις στο θέμα των μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιορευστά.

Εκτέθηκε το χρονικό των κινητοποιήσεων και συζητήθηκε το γεγονός ότι τοπική κοινωνία και φορείς εμφανίζονται ΚΑΤΑ της κατασκευής των μονάδων, όμως οι εργασίες συνεχίζονται και σύντομα οι μονάδες θα αρχίσουν να λειτουργούν.
Η λειτουργία τέτοιων μονάδων θα σηματοδοτήσει καταστροφή του κάμπου του Ευηνοχωρίου, περαιτέρω επιβάρυνση της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου και ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής, αφού θα επιβαρυνθεί τόσο ο αέρας που αναπνέουμε όσο και το νερό που πίνουμε. 

Αποφασίστηκε σήμερα Πέμπτη (10/8/2017) ώρα 12.00 να συγκεντρωθούμε μπροστά στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ στο Μεσολόγγι- ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνέχιση των εργασιών. Πρόθεση όλων είναι να συνομιλήσουμε και να πιέσουμε για περαιτέρω ενέργειες τους αρμόδιους φορείς καθώς και να συντονίσουμε επιπλέον κινητοποιήσεις.
Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν τον αγώνα για να διατηρήσουμε στην περιοχή μας ανέπαφο το Εθνικό Πάρκο καλούνται να έρθουν σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου και ώρα 12.00 μπροστά στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ στο Μεσολόγγι.

Πρωτοβουλία πολιτών Λιμνοθάλλαζα