Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"


Λέτε να μην γνωρίζει ποια είναι η πρωτεύουσα;

«Η έλευση φυσικού αερίου στη Ηλεία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία είναι γεγονός. Με χρήματα της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδας, με συνεργασία της ΔΕΠΑ και του ΤΕΕ εκπονήσαμε μελέτη για την τεκμηρίωση και τη σκοπιμότητα έλευσης του φυσικού αερίου στη Περιφέρεια.   Η μελέτη τεκμηριώνει την κατασκευή πάνω από 450 km στις 3 πρωτεύουσες των νομών μας. Στο Αγρίνιο, την Πάτρα και το Πύργο, καλύπτοντας περίπου 120.000 νοικοκυριά της Περιφέρειας, καθώς και πλήθος επιχειρήσεων».
Το ανωτέρω κείμενο αποτελεί απόσπασμα από δελτίου τύπου της Περιφέρειας σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα. Οι δηλώσεις αυτές αποδίδονται στον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα.

Προφανώς αυτός που συνέταξε το κείμενο …μπερδεύτηκε ο άνθρωπος και έχρισε το Αγρίνιο πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Οπότε αναγκάστηκε ο κ. Κατσιφάρας να τρέχει να μαζέψει τα αμάζευτα.
«Τα τρία αστικά κέντρα των Νομών εννοούσαμε και όχι τις πρωτεύουσες» είπε την επόμενη μέρα που βρέθηκε στο Μεσολόγγι προσπαθώντας να καλύψει την γκάφα.
Το θέμα βέβαια δεν είναι τι εννοούν οι κύριοι της Περιφέρειας, αλλά τι εντυπώσεις δημιουργούν και κυρίως αν μας αντιμετωπίζουν πραγματικά ως πρωτεύουσα! του νομού.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Υ.Γ. Το Μεσολόγγι, η πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, μάλλον δεν θεωρείται αστικό κέντρο και γι’ αυτό ως γνωστό δεν συμπεριλήφθηκε στην μελέτη για το φυσικό αέριο, το οποίο θα φθάσει μέχρι την πόρτα μας αλλά δεν θα την διαβεί!!!

***

Για άλλη μια φορά «η μπάλα στην εξέδρα»

Άνθρακες ο θησαυρός. Αυτή την εντύπωση απεκόμισαν όσοι παρακολούθησαν την περασμένη Δευτέρα την συνεδρίαση της Βουλής για την περίφημη πώληση των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία. Ούτε συγκλονιστικές αποκαλύψεις έγιναν(πέραν των όσων ήδη γνωρίζαμε) ούτε και ακούσαμε επιχειρήματα από την πλευρά της κυβέρνησης για τον χειρισμό της όλης υπόθεσης. Αντί αυτού ανασύρθηκε ακόμα μια φορά από το χρονοντούλαπο της ιστορίας η περίφημη υπόθεση της SIEMENS, ακούσαμε για διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και «κομιστές» του παρελθόντος, ενώ αναφέρθηκαν τα ονόματα κάποιων άγνωστων στο ευρύ κοινό προσώπων που κανείς δεν κατάλαβε τι ρόλο έπαιξαν στην όλη υπόθεση…
Φυσικά ουδείς απάντησε στο εύλογο ερώτημα, γιατί δεν πραγματοποιήθηκε η πώληση των βλημάτων; Ποιος έφταιξε;
Φταίξαμε εμείς, φταίξατε εσείς, φταίξαν οι άλλοι ή μήπως ο …Χατζηπετρής που λέει και το τραγούδι του αείμνηστου Λουκιανού Κηλαηδόνη;

Τελικά ο γιαλός είναι στραβός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε;