Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Εκτεταμένες καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου




Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες σήμερα, πλήττοντας τις περιοχές Αιτωλικού, Χρυσοβεργίου, Φραγκουλέικων και Οινιαδών (κυρίως την περιοχή του Νεοχωρίου).
Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί σε οδικό δίκτυο και λοιπές υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες σε όλες τις παραπάνω περιοχές.
Η παλαιά εθνική οδός στο ύψος του Φαραγγιού της Κλεισούρας ( Ι.Μ. Αγίας Ελεούσας) έχει καταρρεύσει σε σημεία, ενώ από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου, χρειάστηκε παρέμβαση απεγκλωβισμού οδηγών.


Στις πληγείσες περιοχές βρίσκονται από το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί υπηρεσίες του Δήμου, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα προς την γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας στο Μεσολόγγι, παρουσία του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου Μεσολογγίου, αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιών για τον συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης των καταστροφών.
Εκτός από τις Δημοτικές Ενότητες του Αιτωλικού και των Οινιαδών στο σύνολό τους, σοβαρά προβλήματα καταγράφονται αυτή τη στιγμή λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης σε ορεινές κοινότητες του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου όπως τα Ελληνικά, Μούσουρα, Ρέτσινα, Κουδούνι, Άγιος Γεώργιος και Κουτσοχέρι. Αντίστοιχα προβλήματα έχουν προκληθεί και στο Ευηνοχώρι.