Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ερωτήσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο της 29/11/2017



  1. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή γιατί παρότι έχει παρέλθει διάστημα πέραν του ενός μηνός,όπως αναφέρεται στον κανονισμό δεν απαντώνται οι ερωτήσεις μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ενημερώνονται οι δημότες.
  2. Το τελευταίο διάστημα λάμπει δια της απουσίας της η Δημοτική Φιλαρμονική. Ερωτάται ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου τι ακριβώς συμβαίνει; Μήπως υλοποιούνται σχέδια κατάργησής της και παραχώρησης του έργου της επ'αμοιβή στις άλλες μπάντες; Τονίζω ότι χωρίς να είμαι ειδικός χαίρομαι και χειροκροτώ την παρουσία των δύο ιδιωτικών φιλαρμονικών της πόλης μας και τις συγχαίρω για τον αγώνα που κάνουν. Αυτό όμως είναι κάτι πολύ διαφορετικό από την απόφαση για το αν θέλουμε ή όχι την ύπαρξη της Δημοτικής φιλαρμονικής.
  3. κ. Δήμαρχε, η οδός που συνδέει το ΤΕΙ με την παλαιά τώρα Εθνική Οδό είναι εξαιρετικής σημασίας για την πόλη μας γιατί χρησιμοποιείται καθημερινά από φοιτητές και γονείς από όλη την Ελλάδα και λειτουργεί ως πρώτη εικόνα της πόλης μας για πάρα πολύ κόσμο.Πρόκειται να κάνετε ενέργειες για την ανακατασκευή της ούτως ώστε να εξασφαλίζει ασφαλή διέλευση για πεζούς, ποδηλάτες και οχήματα με επαρκή φωτισμό, σήμανση και σωστό ασφαλτοτάπητα. Η ίδια ερώτηση ισχύει και για την οδό που συνδέει το ΤΕΙ με την πόλη.
  4. Η νέα δράση «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020» απευθύνεται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' βαθμού της χώρας και στοχεύει στην ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής, αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Προτίθεστε να καταθέσετε πρόταση για την ανακατασκευή του κτιρίου της Παλαμαϊκής Σχολής ή και του παλιού νοσοκομείου εφόσον έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς; Τονίζεται ότι η Παλαμαϊκή θα μπορούσε να στεγάσει δραστηριότητες όπως η Βάλβειος Δημοτική Βιβλιοθήκη μαζί με το 1ο γυμνάσιο.
  5. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ενεργοποιήθηκε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση,για την ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων. Προτίθεστε να καταθέσετε πρόταση για αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου στο Μεσολόγγι με δεδομένο ότι είναι πολεοδομικά αδειοδοτημένο και θα υπάρχουν πολύ σημαντικά ωφέλη με την αντικατάσταση του φωτισμού, των αλουμινοκατασκευών, της τοποθέτησης αντλιών θερμότητας για θέρμανση ή και ψύξη και από άλλες παρεμβάσεις;


Κων/νος Γιαννόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Ι.Π. Μεσολογγίου