Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης


   Με μια όμορφη Γιορτή ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”.

   Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, σε γιορτινή ατμόσφαιρα, ο Συντονιστής κ. Μιχάλης Κιτσινέλης και τα παιδιά που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα υποδέχτηκαν τους γονείς τους και τους φίλους τους στον αύλειο χώρο του Βυρώνειου, όπου παρουσιάστηκαν τα έργα των παιδιών: ζωγραφιές, κατασκευές και φωτογραφίες. Τους υποδέχθηκαν επίσης, με τις ιστορίες που έγραψαν, συμμετέχοντας σε ένα πανελλήνιο εργαστήρι συγγραφής από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη αλλά και με τις ιστορίες που κάθε παιδί διάβασε και φύλαξε στη μνήμη του αυτό το καλοκαίρι. Ήταν μια γιορτή που οι καλεσμένοι ένιωσαν τη χαρά των παιδιών, γεύτηκαν τις νοστιμιές που είχαν ετοιμαστεί, μοιράστηκαν τις καλοκαιρινές αναμνήσεις τους και έδωσαν την υπόσχεση η βιβλιοθήκη να αποτελεί σημείο συνάντησης όλο το χρόνο!
   Στο πλαίσιο της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας, αξιοποιήθηκε δημιουργικά η προτεινόμενη από την Εθνική Βιβλιοθήκη βιβλιογραφία 100 τίτλων παιδικών βιβλίων, που αγοράστηκαν.     
   Η σχέση των παιδιών με την ανάγνωση επαναπροσδιορίστηκε και η Βιβλιοθήκη μετατράπηκε σε ζωντανό χώρο πειραματισμού, αλληλεπίδρασης και μάθησης.
   Η διοργάνωση υλοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία του Βιβλιοθηκονόμου της Βαλβείου με Εκπαιδευτικούς και Εθελοντές.
 Η Βάλβειος Δημοτική Βιβλιοθήκη λειτούργησε δυναμικά εντός του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης και σχεδιάζει νέες δράσεις τόσο για τη νέα σχολική χρονιά όσο και για το επόμενο καλοκαίρι.