Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Απάντηση στον κ. Παναγιώτη Κατσούλη



   Ο κ. Κατσουλης, για μια ακόμη «ατυχή» φορά μας εγκαλεί, για πιστοποίηση και όχι πληρωμή, των ωρών εργασίας  μισθωμένων μηχανημάτων για τον καθαρισμό ρεμάτων, που ισχυρίζεται ότι δεν έγιναν.
Θα θέλαμε να τον πληροφορήσουμε, ότι πρόκειται για νομιμότατη ανάθεση μίσθωσης μηχανημάτων σύμφωνα με την 104/2017 Απόφαση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών. 

Η ανάθεση αφορούσε μίσθωση διάφορων μηχανημάτων για συνολική εργασία 1210 ωρών.  Όταν η ανάδοχος είχε εκτελέσει το 80% της Απόφασης Ανάθεσης, της Πιστοποιήθηκε η εκτέλεση Μόνο του 35% των ωρών και για τις οποίες ΔΕΝ έχει φυσικά Πληρωθεί όπως ισχυρίζεται.
Όσον αφορά το ρέμα που ισχυρίζεται ο ίδιος, ανέφερε ότι είχαν καθαριστεί 50μ περίπου.  Όταν ξεκίνησε ο καθαρισμός του συγκεκριμένου ρέματος διακόπηκε κατόπιν παραινέσεων της τοπικής κοινωνίας του Αιτωλικού που ζήτησε σε προτεραιότητα τον καθαρισμό στο Ρέμα του Ράγκου (δρόμος Μεσολόγγι-Αιτωλικό) καθώς είχε φράξει παντελώς έως και το ύψος της γέφυρας, καθιστώντας ακόμη και τον δρόμο επικίνδυνο σε μία έντονη βροχόπτωση.
Ωστόσο, θα θέλαμε επίσης να τον πληροφορήσουμε πως αντί να κυνηγάμε «φαντάσματα» κάθε φορά, ή να λειτουργούμε αυτόνομα χωρίς πρότερη συνεννόηση, προτιμούμε να βρισκόμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους τοπικούς φορείς προκειμένου οι παρεμβάσεις να είναι άμεσες και αποτελεσματικές.
Εδώ φυσικά σκοπίμως δεν αναφέρεται το σύνολο των εργασιών από τον κ. Κατσούλη, καθώς είναι σε σημεία εμφανέστατα στο ευρύ κοινό, αλλά κυρίως αποκρύπτεται το γεγονός από τον ίδιο ότι τα μηχανήματα ήταν στο ρέμα του αεροδρομίου πριν δημοσιεύσει τις φωτογραφίες για την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ωρών εργασίας.
Έσπευσε ασθμαίνοντας να δημοσιεύσει φωτογραφίες ώστε να βρεί  “βήμα” που κατά την άποψη του θα τον «ανασύρει» στην πολιτική «επιφάνεια» τις ημέρες που στην πόλη μας συντελείτε ένα από τα σοβαρότερα ετήσια γεγονότα, αυτό της 2ης Αναπτυξιακής έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων. 
Για την αποκατάσταση λοιπόν της Αλήθειας ακόμη και σήμερα καμία πληρωμή δεν έχει γίνει παρά μόνο πιστοποίηση του 35% από το σύνολο των ωρών που έχει εργαστεί η ανάδοχος και παρότι έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις δεν έχουν γίνει άλλες πιστοποιήσεις.  Μήπως θα έπρεπε να σας ακολουθήσουμε στην τακτική του να δουλεύει ο κόσμος και μετά να μην πιστοποιούμε τις εκτελεσθείσες εργασίες όπως ο ίδιος πρώτος «δίδαξε»;
Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του για την κάλυψη των μικροπολιτικών του αγωνιών. Οι πολίτες όμως ιδίοις ομμασι βλέπουν την συνεχή προσπάθεια που γίνεται για την αποφυγή πλημμυρικων φαινομένων που μας κληροδότησε με την ανυπαρξία των αντιπλημμυρικών έργων επί της θητείας του.
Δε θα τον ακολουθήσουμε όμως σ αυτό το νέο πολιτικό «παραλήρημα», γιατί έχουμε να ασχοληθούμε με σοβαρά πράγματα όπως την διεκδίκηση και άλλων πόρων για τον Δήμο, σαν το ποσό των 2.753.000€ που εξασφαλίσαμε μετά από σκληρή δουλειά μηνών για την αποκατάσταση βλαβών από τις πλημμύρες.
Τέλος σε ότι αφορά τα «πράσα» τα οποία και επικαλείται, θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι μάλλον στερούνται «φρεσκάδας», ιδεών, σοβαρού και υπεύθυνου αντιπολιτευτικού σχεδιασμού, ο οποίος σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να λειτουργήσει δημιουργικά για το Δήμο μας.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Γιώργος Καραπαπάς