Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"

Οι πινακίδες της ντροπής 

Ερώτηση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου(χωρίς να πάρει απάντηση) κατέθεσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιαννόπουλος, σχετικά με τις νέες πινακίδες στις οποίες αναγράφονται με πολλά και κραυγαλέα λάθη, οι ονομασίες των οδών της πόλης στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει αναδείξει αρκετές φορές η εφημερίδα μας(και μόνο αυτή), αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση ή διάθεση από την Δημοτική Αρχή για διόρθωση των λαθών.
Ελπίζουμε ότι  τώρα που το θέμα τέθηκε και επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή να δείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη που εκθέτουν την πόλη και αμαυρώνουν την εικόνα της.

Εξάλλου ας έχουν υπ’ όψιν τους οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής ότι η αναγνώριση του λάθους και η επανόρθωση είναι μια γενναία πράξη. Ας το πράξουν λοιπόν. Μόνο κερδισμένοι θα βγούν! 

                                                      ***
Αθώος και με τη Δημοτική Αρχή εναντίον του…

Ηθική δικαίωση για τον πρώην Δήμαρχο Παν. Κατσούλη που κρίθηκε αθώος για το γκρέμισμα των αυθαιρέτων κατασκευών των αθιγγάνων, πίσω από το γήπεδο του Αιτωλικού και εντός δημοτικού οικοπέδου, κατά τη διάρκεια των μεγάλων επεισοδίων του 2012.
Ο Πρώην Δήμαρχος που βρέθηκε κατηγορούμενος ύστερα από μήνυση που είχαν καταθέσει εναντίον του οι αθίγγανοι που χρησιμοποιούσαν τα αυθαίρετα κτίσματα που κατεδαφίστηκαν, κρίθηκε αθώος από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου την περασμένη Τετάρτη.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κατσούλης  ευχαριστεί την δικαιοσύνη για την αντικειμενική της στάση τονίζοντας ότι το δικαστήριο τον έκρινε παμψηφεί αθώο ενώ παράλληλα στηλιτεύει την στάση της Δημοτικής Αρχής η οποία αρνήθηκε να του παράσχει νομική υπεράσπιση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του: «Μετά από συνεχείς αναβολές, ο κ. Καραπάνος και η Δημοτική αρχή στο σύνολο της, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (Καρβέλης Σπύρος, Μπαλαμπάνης Δημήτρης, Παπαδόπουλος Γιώργος, Σκαρμούτσος Τάσος,  Σταθόπουλος Λάμπρος, Καραπαπάς Γιώργος), ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥΝ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ. Κρύφτηκαν πίσω από μια αστεία, «κατά παραγγελία» γνωμάτευση του δικηγόρου του δήμου, η οποία μέχρι τώρα δεν μου έχει κοινοποιηθεί και ούτε ανέβηκε στη «Διαύγεια». Εννοείται πως δεν καλέστηκα ποτέ στην Οικονομική Επιτροπή να εκθέσω τις απόψεις μου. Ουσιαστικά η δημοτική αρχή Καραπάνου με έκρινε ένοχο και όχι άξιο υπεράσπισης, παίρνοντας εμμέσως αλλά πλην σαφώς θέση ΥΠΕΡ των μηνυτών μου, ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ. Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, δεν έπρεπε να τύχω της νομικής υπεράσπισης του δήμου γιατί είχα ΑΔΙΚΟ και επομένως οι μηνυτές μου, οι της οικογένειας Μπέκου, είχαν ΔΙΚΙΟ».
Δεν γνωρίζουμε τι αναφέρει στην γνωμάτευσή του ο δικηγόρος του Δήμου και αν ήταν δικαιολογημένη η απόφαση της Δημοτικής Αρχής. Εκείνο πάντως που ξέρουμε και φυσικά πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι κάθονται στην καρέκλα του Δημάρχου, είναι ότι ο Δήμος έχει παρελθόν, παρόν και συνέχεια που πρέπει να αναγνωρίζονται και να γίνονται σεβαστά…