Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

«Η Ελλάδα διαβάΖΕΙ για τις ΕΗΠΚ 2017!»


   Για πρώτη φορά  το Πνευματικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Κέντρο, η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και η Βάλβειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συμμετέχουν στη δράση με τίτλο «Η Ελλάδα διαβάΖΕΙ για τις ΕΗΠΚ 2017!», που διοργανώνει το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ (International Board on Books for Young People) – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου μέλη του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ διαβάζουν αποσπάσματα βιβλίων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, πάρκα, πλατείες, βιβλιοθήκες, ως μια σπονδυλωτή δράση ανάγνωσης που ενώνει γωνιές της πόλης και πόλεις όλης της χώρας μέσα από τη λογοτεχνία.
Η δράση ανάγνωσης απευθύνεται σε παιδιά 6-13 ετών και πραγματοποιείται εθελοντικά από μέλη του  Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ με τη συνεργασία πολιτιστικών φορέων.

Μεσολόγγι - Κήπος των Ηρώων - Ώρα: 18:30 – «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Μεσολογγίου» του Φίλιππου Μανδηλαρά, εκδ. Παπαδόπουλος κι ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Γελεκτσήδες, οι σκύμνοι της φρουράς» του Τάκη Σπ. Καπώνη – Ανάγνωση: Μαρία Κουτούπη, Σοφία Λαναρά, Μιχάλης Κιτσινέλης, Αναστάσιος Σκαρμούτσος (Συνεργασία: Πνευματικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Κέντρο, Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, Βάλβειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου).

Οι ΕΗΠΚ τελούν υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Το θέμα των ΕΗΠΚ για τη διετία 2017-2018 στην Ελλάδα είναι ΠΟΛ(ε)ΙΣ.

Εθνικός Συντονιστής είναι η Διεύθυνση Μουσείων.#Greekibby, #GreeceReadingTogether #EHDs #EHDgr #JEP #filanagnosia https://www.facebook.com/ibbygreece/posts/1459480500797808